search
Deze markante fantasy-serie op Prime heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes en is de moeite meer dan waard
Series / Specials

Deze markante fantasy-serie op Prime heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes en is de moeite meer dan waard

De geanimeerde fantasy-serie 'The Legend of Vox Machina' is perfect voor fans van Dungeons & Dragons.

Zin in een goede animatieserie en fan van Dungeons & Dragons? Dan is The Legend of Vox Machina meer dan de moeite waard om te zien. Het bestaat uit 24 afleveringen, verdeeld in twee seizoenen. De afleveringen duren allemaal minder dan een half uur, waardoor je de serie gemakkelijk kan bingen.

The Legend of Vox Machina is gebaseerd op de eerste campagne van de Dungeons & Dragons-webserie Critical Role, een wekelijkse liveshow waarin een groep professionele stemacteurs improviseren, rollenspelen en zich een weg banen door een epische Dungeons & Dragons-campagne.

Stemacteurs


De stemmen in de serie worden vertolkt door Laura Bailey, Taliesin Jaffe, Ashley Johnson, Matthew Mercer, Liam O'Brien, Marisha Ray, Sam Riegel en Travis Willingham, die hun rollen uit de campagne hernemen. Samen vormen ze een groep stemacteurs die allemaal meespelen in Critical Role. Vandaar ook de naam Vox Machina, wat staat voor stemmachine in het Latijn.

The Legend of Vox Machina speelt zich af op Exandria, een fictieve wereld gecreëerd door Mercer in 2012 voor zijn persoonlijke Dungeons & Dragons-campagne, die vervolgens werd gelanceerd als de daadwerkelijke webserie Critical Role in 2015. Het grootste deel van het verhaal vindt plaats op het continent van Tal'Dorei, op locaties zoals de metropool van Emon en de stadstaat van Whitestone.

Verhaal


De eerste twee afleveringen van The Legend of Vox Machina tonen een gloednieuw verhaal over het zevenkoppige team van Vox Machina tijdens hun eerste volwassen missie, die plaatsvindt vóór de eerste rollenspelserie van Critical Role. Dit team bestaat uit tweeling Vex en Vax, Percy, Pike Trickfoot, Keyleth, Scanlan en Grog. Daarnaast heb je ook Trinket, een grizzlybeer die dient als huisdier en metgezel van Vex.


De serie adapteert vervolgens de Briarwood-boog uit de originele webserie, waarin de bemanning van Vox Machina wraak neemt voor de moord op de heersers van de stad Whitestone en de meeste van hun nakomelingen door de heer en dame Briarwood. In het tweede seizoen adapteert de serie ook andere klassieke verhaalbogen van Vox Machina, zoals de Chroma Conclave-boog.

Perfecte score


De eerste tien afleveringen van het eerste seizoen werden gefinancierd via een crowdfundingcampagne. Voordat de serie in première ging, werd het al vernieuwd voor een tweede seizoen en dit gebeurde opnieuw wanneer de serie vernieuwd werd voor een derde seizoen voorafgaand aan de première van het tweede seizoen.


The Legend of Vox Machina kreeg veel lof van zowel de critici als het publiek. Op Rotten Tomatoes heeft de serie zelfs een perfecte score van 100%. Het consensus op de website luidt: "Vloeiend geanimeerd en intelligent geschreven, The Legend of Vox Machina is een verslavende traktatie voor fans van Dungeons & Dragons-stijl RPG's (role playing games)."

Kijken?


Zin om The Legend of Vox Machina te zien? Beide seizoenen van de serie kan je bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Legend of Vox Machina gezien op Netflix?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen