search
Gruwelijk goede series met een 91% op Rotten Tomatoes, gewoon te zien op NPO Plus
Series / Nieuws

Gruwelijk goede series met een 91% op Rotten Tomatoes, gewoon te zien op NPO Plus

Vier aanraders van series die te streamen zijn op NPO Start/Plus, waaronder een serie met een score van 91% op Rotten Tomatoes.

Als je op zoek bent naar een nieuwe serie, kijk je al snel op grote streamingdiensten zoals Prime Video of Disney+. Toch staan er ook een heleboel ijzersterke series op NPO Start/ Plus. Bekijk hieronder vier aanraders die gewoon op de Nederlandse streamingdienst te kijken zijn.

De puinhopen van Irak



De documentaireserie krijgt een sterke score van 8.0/10 op IMDb en is gewoon te streamen op NPO Plus.

In deze informatieve documentaireserie wordt de vraag hoe het is om op te groeien in een land waar al jarenlang oorlog is, beantwoordt. Sakir Khader, een Nederlandse journalist, reist voor een half jaar rond in Irak om de verhalen en ervaringen van de gewone burgers te verzamelen.

Manhunt



De Britse misdaadserie, Manhunt, scoort een verbluffende 88% op Rotten Tomatoes en is dus een goede aanrader. De serie is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen rondom de dood van de Franse student Amélie Delagrange.

Het is 2004 en detective Colin Sutton krijgt de taak om de dood van de 22-jarige Franse student Amélie Delagrange te onderzoeken. Er is geen forensisch bewijs gevonden en ook geen verdachte met een duidelijk motief.



The Sixth Commandment



Een andere goede true crime serie is The Sixth Commandment. De serie is geschreven door Sarah Phelps (EastEnders) en geregisseerd door Saul Dibb (The Salisbury Poisonings).

De serie is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen van de moord op Peter Farquhar. De leraar wordt gemanipuleerd om een relatie aan te gaan met zijn moordenaar, Ben Field. Dan blijkt de moordenaar een tweede slachtoffer op het oog te hebben: Ann Moore-Martin.



Poldark



Houdt je meer van een historisch drama? Dan is Poldark op NPO Plusde perfecte serie voor jou. De serie is beoordeeld met een ijzersterke score op Rotten Tomatoes van 91%.

Poldark speelt zich af in de 18e eeuw en volgt soldaat Ross Poldark. Na te hebben gevochten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, keert hij terug naar Cornwall. Het is meteen duidelijk dat zijn leven thuis niet meer hetzelfde was als toen hij vertrok.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet kiezen: kijk je Manhunt of Poldark?

  • Manhunt

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Poldark

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen