search

Ons nieuws van zaterdag 4 mei 2024

'Star Wars: Tales of the Empire': computeranimatie is ver gekomen sinds 2008
Recensie

'Star Wars: Tales of the Empire': computeranimatie is ver gekomen sinds 2008

Twee mooie verhalen die de Star Wars-encyclopedie weer iets completer maken.

Regie: Dave Filoni | Cast (stemmen): Diana Lee Inosanto (Morgan Elsbeth), Rya Kihlstedt (Lynn), Jason Isaacs (Grand Inquisitor), Matthew Wood (General Grievous), Lars Mikkelsen (Thrawn), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 13-17 minuten | Jaar: 2024

Dave Filoni, die in 2008 als regisseur van Star Wars: The Clone Wars de aftrap gaf voor de geanimeerde ruimteavonturen van de Skywalkers en consorten, blijft zelf de allergrootste fanboy van dat ver, ver weggelegen sterrenstelsel. Het liefst zou hij elk hoekje en gaatje van het fictieve universum verkennen en van alle personages het achtergrondverhaal uitdiepen. Als schrijver, regisseur en producent bij het Star Wars-kanaal op Disney+ woont hij dus eigenlijk in een snoepwinkel.

Ook al is Filoni nauw betrokken bij de liveaction-series The Mandalorian en Ahsoka, zijn hart ligt bij animatie. Als overkoepelend uitvoerend producent van álle Star Wars-animatieseries dragen deze qua visuele stijl dan ook allemaal duidelijk zijn stempel. De achtergronden en ruimteschepen worden met de jaren steeds realistischer, maar de personages behouden de magere, langgerekte gestalten en wat stijve mimiek.

Dit geldt ook voor Star Wars: Tales of the Empire, een officieus vervolg op Tales of the Jedi uit 2022, waarmee Filoni weer een paar gaatjes kan dichten in de uitdijende mythologie. De titel is erg generiek en zelfs een beetje raar gekozen, want ondanks een gastoptreden van ieders favoriete Sith Lord, speelt het Keizerrijk als zodanig geen grote rol in deze serie. Een van de afleveringen voltrekt zich zelfs ver voor de oprichting ervan.

Tales of the Empire bestaat uit twee verhalen die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben, al zou je ze kunnen zien als twee kanten van dezelfde medaille. De eerste drie afleveringen gaan over Morgan Elsbeth, de Nightsister die instrumenteel is in de terugkeer van Grand Admiral Thrawn. Deze afleveringen geven Morgan een achtergrond en plaatsen bruggetjes tussen haar optredens in de liveaction-series. Voor wie niet bekend is met dit personage zal het wat lastig te volgen zijn en het belang ontbreken, maar voor de doorgewinterde fan is Morgan interessant genoeg om wat beter te leren kennen.

De laatste drie afleveringen vertellen wat er met een van de personages uit de serie The Clone Wars is gebeurd na Order 66, een periode waarin de Inquisitors op de overgebleven Jedi joegen. Deze afleveringen vormen meer een geheel en schetsen een verrassend aangrijpende ontwikkeling voor iemand waarvan je in eerste instantie niet dacht er het naadje van de kous te willen weten. Zo blijkt maar weer dat mooie verhaallijnen in het Star Wars-universum op elk niveau te vinden zijn. Het hoeft niet altijd over een Skywalker te gaan.

De animatie van is van topkwaliteit. De lichtzwaardgevechten zijn heerlijk dynamisch en het is iedere keer weer een traktatie om een schip uit hyperspace te zien schieten. We zijn ver gekomen sinds 2008. Het stemmenwerk is ook uitstekend, met bijdragen van onder andere Diana Lee Innosanto (Morgan) en Matthew Woods (General Grievous), die hun personages ook in de liveaction-versies speelden. Met afleveringen van circa een kwartier is Star Wars: Tales of the Empire een prima avondsnack voor mensen die net als Dave Filoni in een stormtrooperpyjama slapen.

★★★☆☆

Star Wars: Tales of the Empire is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 4 trailer met Jeffrey Dean Morgan belooft een epische en meedogenloze strijd
Series / Trailer

'The Boys' seizoen 4 trailer met Jeffrey Dean Morgan belooft een epische en meedogenloze strijd

De verkiezingstour van Homelander blijkt duidelijk niet het belangrijkste gevecht.

In de afgelopen seizoenen nam Homelanders (Antony Starr) grootheidswaan alleen maar toe. Aangezien het hier duidelijk om een zwaardere kwestie gaat dan gouden sneakers moeten er knopen doorgehakt worden.

De nieuwste trailer is nu op X/Twitter te bekijken en het belooft, vrij letterlijk, weer een spetterend seizoen te worden. Ook wordt er een tipje van de sluier opgelicht over Jeffrey Dean Morgans rol.

Schepje bovenop


Op dit moment is nog steeds niet bekend welk personage Morgan gaat spelen. We zien dit personage in gesprek met Billy, waarbij de laatste wordt aangespoord tot actie. "We hebben iemand nodig zoals jij, voordat we allemaal in kampen worden gestopt".

Homelander is vast van plan om voor 'de goede zaak' een aantal lelijke dingen te doen, maar Billy (Karl Urban) ziet dat toch anders. De trailer maakt duidelijk dat de makers er nog een schepje bovenop gedaan hebben wat de satire betreft.

Allesbehalve saai


De strijd gaat niet om de gunst van de kiezer, maar tussen twee supes die elk hun eigen fractie hebben verzameld. Seizoen 4 van The Boys belooft hiermee allesbehalve saai te worden.Seizoen 4 van The Boys is vanaf 13 juni te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt deze week met het nieuwe 'Maxton Hall' en nog 2 hitseries
Series / Nieuws

Prime Video komt deze week met het nieuwe 'Maxton Hall' en nog 2 hitseries

Kijk deze week naar een hoop koninklijke tienerdrama uit Duitsland op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Maxton Hall - Die Welt zwischen uns


Verschijnt op: Donderdag 9 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Prime Video

Als Ruby per ongeluk een explosief geheim ontdekt op de privéschool Maxton Hall, wordt de arrogante miljonairszoon James Beaufort tegen zijn zin in gedwongen om de gevatte beursscholier te confronteren. Hij is vastbesloten om Ruby het zwijgen op te leggen. Hun hartstochtelijke woordenwisselingen doen verrassend genoeg een vonk overslaan...
Het Jachtseizoen


Verschijnt op: Vrijdag 10 mei | Release: Seizoen 4 - aflevering 3 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV. Wie zijn er aan het einde van hun spannende ontsnapping nog op vrije voeten?
Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

10 mei: Sueltos en Los Cabos (seizoen 1 - aflevering 6-7) - Reality-TV - Acht knappe, jonge vrijgezellen arriveren bij een fantastische villa in Los Cabos, San Lucas voor de vakantie van hun leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 'De Zaak Menten' en 4 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 'De Zaak Menten' en 4 andere topseries

In deze week van de vrijheid komt HBO Max met o.a. een aangrijpende dramaserie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


De Zaak Menten


Verschijnt op: Zaterdag 4 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Drama

Het waargebeurde verhaal van hoe onderzoeksjournalist Hans Knoop probeerde de waarheid achter Pieter Menten te onthullen, een man die verantwoordelijk was voor de executie van Joodse families in Polen tijdens de oorlog.
The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 6 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.
Pretty Little Liars: Summer School


Verschijnt op: Donderdag 9 mei | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Horror / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Twintig jaar geleden dreigde een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Millwood te verscheuren. Nu, in het heden, wordt een bonte mengeling van tienermeisjes -een nieuw groepje Little Liars- gekweld door een onbekende belager.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

6 mei: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 12) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

7 mei: All American (seizoen 6 - aflevering 6) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Footbal-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Emily in Paris' opgelet: releasedatum seizoen 4 bekendgemaakt
Series / Nieuws

Fans van 'Emily in Paris' opgelet: releasedatum seizoen 4 bekendgemaakt

Binnenkort volgen er weer gloednieuwe romantische verhalen in de hoofdstad van de liefde.

Het is voor fans van Emily in Paris even wachten geweest om nieuwe afleveringen van de Netflix-hit te zien, maar eindelijk heeft Netflix een releasedatum bekendgemaakt van het aankomende vierde seizoen.

Seizoen drie werd volledig uitgebracht in 2022 en hoewel het niet lang duurde voordat Netflix de serie verlengde voor een vierde seizoen, is sindsdien niets meer vernomen. Gelukkig hoeven kijkers niet lang meer te wachten, want deze zomer komt Emily in Paris terug.

Experimenteren met uitbrengen


Tijdens het Netflix Is a Joke Fest 2024-evenement kondigde Netflix de releasedatum aan voor seizoen vier. Net als veel andere Netflix-series de laatste jaren, wordt het aankomende seizoen van Emily in Paris opgedeeld in meerdere delen.

Het eerste deel van seizoen vier wordt uitgebracht op 15 augustus, waarop deel twee ongeveer een maand later, 12 september, uitkomt. Net als voorgaande seizoenen bestaat Emily in Paris seizoen vier uit in totaal tien afleveringen. Ze worden rechtstreeks in tweeën gesplitst, waarbij elk deel van het seizoen bestaat uit vijf afleveringen.

De cast is er klaar voor


Het nieuws kwam met een video van de cast van Emily in Paris, die allemaal werden gevraagd om het nieuwe seizoen van de komedieserie in slechts een paar woorden te beschrijven. Hoofdrolspeelster Lily Collins trapt de gloednieuwe promo af.Alle afleveringen van Emily in Paris stream je op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paramount onthult wanneer 'Criminal Minds: Evolution' seizoen 2 verschijnt op Disney+
Series / Nieuws

Paramount onthult wanneer 'Criminal Minds: Evolution' seizoen 2 verschijnt op Disney+

Het team van FBI-agenten komt weer terug voor een gloednieuw avontuur.

Na jaren van succes kwam het spannende Criminal Minds vorig jaar na een korte onderbreking terug onder de titel Criminal Minds: Evolution, en nu volgt daarvan binnenkort het tweede seizoen.

Paramount zag de serie met enorm succes terugkeren, bestelde al snel een tweede seizoen en heeft zojuist de releasedatum vastgesteld. Het nieuwe seizoen, bestaande uit tien afleveringen, zal zijn eerste twee afleveringen vertonen op 6 juni, waarna wekelijks nieuwe afleveringen verschijnen.

Nieuw seizoen, nieuwe zaak


Het komende seizoen begint als het elite-team van FBI-profilers het dodelijke mysterie van Gold Star onderzoekt. Naarmate het complot zich steeds verder ontvouwt, wordt de Behavioral Analysis Unit (BAU) geconfronteerd met een onverwachte wending.

Seriemoordenaar Elias Voit onderhandelt namelijk over een deal die hem naar de federale gevangenis overbrengt, rechtstreeks in de achtertuin van de BAU zelf. Het team komt voor de grootste dreiging tot nu toe te staan en komt niet ongeschonden uit de verwarrende gevolgen.

Nieuwe serie of oude serie?


In het eerste seizoen van Criminal Minds: Evolution moest het BAU-team van de FBI omgaan met een ongeïdentificeerde verdachte, die tijdens de COVID-lockdowns een netwerk van seriemoordenaars had opgebouwd, waardoor het team gedwongen werd hen één voor één op te sporen.Het is voor fans wellicht wat verwarrend; het nieuwe Criminal Minds: Evolution is eigenlijk een continuering van Criminal Minds, en het aankomende tweede seizoen van Criminal Minds: Evolution kan dus ook worden gezien als het 17e seizoen van Criminal Minds. Stream alle afleveringen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'One Piece' en 'Avatar: The Last Airbender' zou dit de perfecte anime zijn om te verfilmen voor Netflix
Series / Specials

Na 'One Piece' en 'Avatar: The Last Airbender' zou dit de perfecte anime zijn om te verfilmen voor Netflix

Wordt dit de volgende live-action verfilming van een anime op Netflix?

Het is momenteel een trend op Netflix om anime's te verfilmen met een live-action cast. Na het succes van One Piece en Avatar: The Last Airbender lijkt het erop dat dit niet snel zal ophouden.

Er is een serie die een perfecte volgende kandidaat zou zijn om een live-action serie te krijgen. De anime Lupin the Third is al jaren een begrip onder fans van het genre, en past precies binnen het plaatje.

Klassieker


De anime is een echte klassieker, want hij kwam al uit in 1971. De serie liep tot 1977. Lupin the Third volgt de avonturen van het titelpersonage, een sluwe oplichter en meester in vermomming die altijd weer een plannetje heeft.

De avonturen van Lupin zorgen ervoor dat hij de hele wereld over reist. De talloze adaptaties die al van Lupin zijn gemaakt bewijzen dat hij een enorm veelzijdig personage is. Ook in live-action is het personage al nagespeeld, wat erg goed werkte.

Avontuur


Het zou bovendien makkelijk zijn om het format van de afleveringen naar Netflix te brengen. De streamingdienst kan gewoon beginnen met één seizoen, aangezien de avonturen van Lupin redelijk op zichzelf staan.Er is geen grote overkoepelende verhaallijn, wat ervoor zorgt dat de live-action bewerking zowel kort of lang zou kunnen doorgaan. Bovendien is het avontuurlijke aspect van de serie geschikt voor alle leeftijden.

Perfecte combinatie


Het westerse publiek zou Lupin the Third enorm aan kunnen spreken, omdat het personage doet denken aan een ander iconisch personage: James Bond. En dat dan gecombineerd met het avontuurlijke en grappige aspect van One Piece.

Al met al zou een live-action serie van Lupin the Third de perfecte volgende stap zijn voor Netflix. Hopelijk voor fans denkt de streamingdienst daar hetzelfde over.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update over de Disney+-hit 'Percy Jackson and the Olympians' seizoen 2
Series / Nieuws

Update over de Disney+-hit 'Percy Jackson and the Olympians' seizoen 2

De verfilming van de populaire boekenserie heeft akkoord gekregen voor een tweede seizoen.

Schrijver Rick Riordan heeft meegewerkt aan de verfilming van zijn boekenserie over Percy Jackson, de zoon van de Griekse god Poseidon. Door het succes van seizoen 1 wordt nu het boek 'De zee van monsters' verfilmd.

Er is nog geen officiële aankondiging gedaan over de start van de productie. Op zijn blog refereerde de schrijver onlangs aan het filmen toen hij over zijn tourschema sprak.

Rustig aan


Na de oorspronkelijke vijf boeken over Percy en zijn vrienden is de schrijver aan een opvolgende trilogie begonnen. Het tweede boek uit deze trilogie, 'The Wrath of the Triple Goddess' ('De toorn van de drievoudige godin') komt in september in de Verenigde Staten uit. In deze update over zijn nieuwe boek refereerde Riordan in het voorbijgaan aan de opnames van de serie.

Riordan: "Tot mijn spijt ga ik in de herfst geen tournee doen voor dit boek. We gaan er van uit dat we tegen die tijd seizoen 2 van 'Percy Jackson and the Olympians' aan het filmen zijn. Als alles volgens plan gaat wil ik het daarna eerlijk gezegd een tijdje rustig aan doen!"

Kwaliteit voorop


Riordans formulering impliceert dat de productie van het nieuwe seizoen voor de herfst van start gaat. In februari gaf uitvoerend producent Jonathan E. Steinberg al aan dat het filmen "zo snel mogelijk" gaat beginnen. Hij deed deze uitspraak tijdens de Television Critics Association Press Tour 2024, waarbij hij er wel aan toevoegde dat kwaliteit voor de makers voorop staat.Percy Jackson and the Olympians kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'Matlock'-reboot online met Kathy Bates als speurneus,  tevens meer bekend over de start
Series / Video/clip/featurette

Teaser 'Matlock'-reboot online met Kathy Bates als speurneus, tevens meer bekend over de start

Fans van rechtbankseries kunnen hun hart ophalen aan het personage van Madeline "Matty" Matlock.

De eerste trailer was bijna een jaar geleden te zien, maar het ziet er naar uit dat er schot in de zaak komt. CBS komt met een teaser én maakt bekend wanneer we de première ongeveer kunnen verwachten.

De serie heeft een indrukwekkend team zowel wat de cast als de crew betreft. Het format volgt dat van de oorspronkelijke serie: elke week is er een moordzaak en daarnaast loopt er gedurende het seizoen een overkoepelende verhaallijn

IJzersterk


Met Oscarwinnares Kathy Bates, Jason Ritter (The Last of Us), Leah Lewis (Nancy Drew), Beau Bridges (Lessons in Chemistry) en Skye P. Marshall (The Chilling Adventures of Sabrina) is er een ijzersterke cast.

Regisseur Kat Coiro deed onder andere ervaring op met de series She-Hulk: Attorney at Law en It's Always Sunny in Philadelphia, welke gekenmerkt worden door een gezonde dosis humor Jenny Snyder Urman schreef het scenario en is bekend door haar werk voor Jane the Virgin.

Nog geen officiële datum


Een officiële startdatum is er nog niet, wel heeft CBS aangekondigd dat Matlock vanaf de komende herfst te zien is. Collider bericht dat de serie in de Verenigde Staten op donderdagavond geprogrammeerd staat, wat een gewild tijdstip is in tv-land.Nog even en de kijkers kunnen genieten van Matty die haar leeftijd op een handige manier inzet om rechtszaken tot een goed einde te brengen. Matlock wordt de komende herfst verwacht op de Amerikaanse zender CBS. Het is momenteel nog niet bekend of de serie naar Nederland komt en zo ja, wanneer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige slasher 'Pretty Little Liars' krijgt tweede seizoen: dit moet je weten
Series / Specials

Stevige slasher 'Pretty Little Liars' krijgt tweede seizoen: dit moet je weten

'Pretty Little Liars: Original Sin' gaat binnenkort verder met een tweede seizoen.

Goed nieuws voor fans van Pretty Little Liars: de spin-off Pretty Little Liars: Original Sin krijgt een tweede seizoen. Weet je nog niet zeker of deze serie iets voor jou is? Lees dan het antwoord op deze vijf belangrijke vragen.

Waar gaat de serie over?


Pretty Little Liars: Original Sin gaat over een groep van vijf tienermeiden die wonen in Millwood, Pennsylvania. Allemaal ontvangen ze cryptische berichtjes van een mysterieuze anonieme persoon die zichzelf A noemt.

A beweert in de berichten dat de moeders van de vijf meiden verantwoordelijk zijn voor een moord die plaatsvond in 1999. De meiden besluiten een team te vormen om uit te vinden wie A is.

Is het een vervolg op Pretty Little Liars?


Original Sin speelt zich af in hetzelfde universum als het originele Pretty Little Liars, maar 20 jaar later. Ook speelt de serie zich af in Millwood in plaats van Rosewood. Wel worden de personages in beide series gestalkt door de mysterieuze A. En volgens de makers van Original Sin hebben de series meer connecties dan je zou denken.

Zien we bekende gezichten in de serie?


Er spelen in de serie geen acteurs die je kunt kennen uit de originele Pretty Little Liars. Wel zien we een aantal acteurs die bekend zijn uit andere films en series, waaronder Bailee Madison (Bridge to Terabithia, Once Upon a Time) als Imogen Adams, en Lea Salonga (Aladdin, Mulan) als Elodie Honrada.Wat kan ik verwachten in seizoen 2?


Seizoen 2 van de serie heeft de titel Pretty Little Liars: Summer School, dus het lijkt waarschijnlijk dat de serie zich tijdens zomerschool afspeelt. Verder is er nog weinig bekend over wat er in het seizoen gaat gebeuren.

Moet ik deze serie gaan kijken?


Fans van stevige slashers moeten deze serie zeker gaan kijken. Maar ook als je houdt van een tienerdrama met horrorelementen, zoals de originele Pretty Little Liars, is deze serie een aanrader.

Bekijk Pretty Little Liars: Summer School vanaf 9 mei op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lang voor 'Thor' en 'Extraction' brak Chris Hemsworth door met deze langlopende Australische serie
Series / Specials

Lang voor 'Thor' en 'Extraction' brak Chris Hemsworth door met deze langlopende Australische serie

Voor zijn grote rollen in Hollywood was Chris Hemsworth te zien in een langlopende soap.

Chris Hemsworth is een van de bekendste acteurs van het moment, die we vooral kennen uit actiefilms als Thor en Extraction. Maar zijn doorbraak was in een heel ander soort genre, namelijk een Australische soapserie.

De Australische soap Home and Away loopt al sinds 1988. Inmiddels zijn er maar liefst 37 seizoenen gemaakt, met in totaal 8252 afleveringen. Het is na het iconische Neighbours de langstlopende Australische soap.

Summer Bay


De soap gaat over de bewoners van het fictieve Australische stadje Summer Bay. In het begin was de serie vooral gericht op de familie Fletcher, die een caravanpark runde en pleegkinderen opving.

In de jaren daarna is de focus van de serie verschillende keren veranderd naar andere families. De verhaallijnen van de serie gaan zowel over luchtige als zwaardere onderwerpen. Ook zijn natuurrampen opvallend vaak deel van de serie geweest.

Kim Hyde


Hemsworth speelde in Home and Away van februari 2004 tot juli 2007 de rol van Kim Hyde. Kim is een chagrijnige tiener die naar Summer Bay verhuist met zijn vader, met wie hij geen goede relatie heeft.Over zijn rol in de serie had Hemsworth destijds het volgende te zeggen: "De rol in Home and Away is voor mij consistent werk en een geweldige ervaring. Het gaat zo snel en daardoor kan ik veel over de branche leren".

Filmcarrière


In 2007 verliet de acteur de serie echter omdat hij zich wilde focussen op zijn filmcarrière. In 2015 keerde hij voor één aflevering terug, maar niet in de rol van Kim. Hij was in een van de scènes als figurant op de achtergrond te zien.

Helaas is Home and Away niet in Nederland te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijk goede series met een 91% op Rotten Tomatoes, gewoon te zien op NPO Plus
Series / Nieuws

Gruwelijk goede series met een 91% op Rotten Tomatoes, gewoon te zien op NPO Plus

Vier aanraders van series die te streamen zijn op NPO Start/Plus, waaronder een serie met een score van 91% op Rotten Tomatoes.

Als je op zoek bent naar een nieuwe serie, kijk je al snel op grote streamingdiensten zoals Prime Video of Disney+. Toch staan er ook een heleboel ijzersterke series op NPO Start/ Plus. Bekijk hieronder vier aanraders die gewoon op de Nederlandse streamingdienst te kijken zijn.

De puinhopen van IrakDe documentaireserie krijgt een sterke score van 8.0/10 op IMDb en is gewoon te streamen op NPO Plus.

In deze informatieve documentaireserie wordt de vraag hoe het is om op te groeien in een land waar al jarenlang oorlog is, beantwoordt. Sakir Khader, een Nederlandse journalist, reist voor een half jaar rond in Irak om de verhalen en ervaringen van de gewone burgers te verzamelen.

ManhuntDe Britse misdaadserie, Manhunt, scoort een verbluffende 88% op Rotten Tomatoes en is dus een goede aanrader. De serie is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen rondom de dood van de Franse student Amélie Delagrange.

Het is 2004 en detective Colin Sutton krijgt de taak om de dood van de 22-jarige Franse student Amélie Delagrange te onderzoeken. Er is geen forensisch bewijs gevonden en ook geen verdachte met een duidelijk motief.The Sixth CommandmentEen andere goede true crime serie is The Sixth Commandment. De serie is geschreven door Sarah Phelps (EastEnders) en geregisseerd door Saul Dibb (The Salisbury Poisonings).

De serie is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen van de moord op Peter Farquhar. De leraar wordt gemanipuleerd om een relatie aan te gaan met zijn moordenaar, Ben Field. Dan blijkt de moordenaar een tweede slachtoffer op het oog te hebben: Ann Moore-Martin.PoldarkHoudt je meer van een historisch drama? Dan is Poldark op NPO Plusde perfecte serie voor jou. De serie is beoordeeld met een ijzersterke score op Rotten Tomatoes van 91%.

Poldark speelt zich af in de 18e eeuw en volgt soldaat Ross Poldark. Na te hebben gevochten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, keert hij terug naar Cornwall. Het is meteen duidelijk dat zijn leven thuis niet meer hetzelfde was als toen hij vertrok.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie
Series / Nieuws

"Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

De gloednieuwe misdaadserie van regisseur Justin Chadwick krijgt een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Onlangs is de gloednieuwe Disney+-serie Shardlake uitgekomen. Is het de Primetime Emmy Award-winnaar, regisseur Justin Chadwick, gelukt om een serie te maken waar critici positief over zijn? Dat is zeker het geval!

Chadwick is vooral bekend door zijn werk aan Byker Grove, The Bill, Spooks en Red Cap. Bovendien heeft hij de BAFTA Award voor Best Direction gewonnen voor zijn serie Bleak House.

Shardlake


Onlangs is Chadwick druk bezig geweest aan zijn gloednieuwe project Shardlake en al zijn harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Shardlake heeft namelijk een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes op het moment van schrijven.

In Shardlake moet Matthew Shardlake (Arthur Hughes) de dood van een commissaris onderzoeken in een afgelegen dorpje. Volgens top criticus Vicky Jessop van London Evening Standard is Shardlake een "strak uitgedacht, prachtig sfeervol stukje televisie".

Rotten Tomatoes recensies


Fanatiek criticus Peter Martin van ScreenAnarchy schrijft: "Uitstekende prestaties van iedereen in de cast. Het schrijfwerk en regie [...] maken het plezierig om naar te kijken. [Shardlake] valt comfortabel in de categorie "ooh, ik wil zo snel mogelijk nog veel meer kijken."Andere critici, waaronder Maggie Boccella van Collider, prijzen de serie op de goede moordmysterie elementen en criticus Christie Cronan van Raising Whasians waarschuwt de iconische detective-serie Sherlock: "Sherlock, ontmoet je gelijke".

Disney+


Shardlake is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vond je 'Monkey Man' geweldig? Kijk dan ook zo snel mogelijk deze genadeloze actieserie
Series / Specials

Vond je 'Monkey Man' geweldig? Kijk dan ook zo snel mogelijk deze genadeloze actieserie

In deze spannende martial arts-serie is de strijd om de hoogste macht nog niet gestreden

Monkey Man is sinds 4 april in de Nederlandse bioscopen te zien. In de spannende actiefilm volg je de ontwikkelingen van Kid (Monkey Man) die zichzelf in India met veel gevechten omhoog probeert te werken.

Ben je na het zien van de film toe aan meer actie? Dan is de serie Into the Badlands zeker de moeite waard.

The Badlands


De serie speelt zich af in het post-apocalyptische tijdperk, ongeveer vijfhonderd jaar in de toekomst.

De wereld zoals wij die kennen is verwoest door oorlogen: voertuigen en elektriciteit zijn er nog wel, maar de bevolking vecht en moord weer met wapens zoals kruisbogen en zwaarden. Dit zorgt voor veel spannende martial arts-gevechten.

Verwoesting


Na de verwoesting van de beschaving is er een feodale samenleving ontstaan. Een gebied genaamd de Badlands, gelegen tussen de Rocky Mountains en de Mississippi rivier, is verdeeld over zeven rivaliserende baronnen.De baronnen doen er alles aan om zoveel mogelijk macht te hebben. Dit dwingen ze af met behulp van een loyale groepen huurmoordenaars genaamd Clippers. De meest gevreesde baron genaamd Quinn wordt vergezeld door Clipper Sunny, maar de macht van Quinn staat op het spel met de komst van een nieuwe baron genaamd The Widow.

Hoofdrollen


De grootste rollen worden gespeeld door Daniel Wu (ook uitvoerend producent) als Sunny, Orla Brady als Lydia, Aramis Knight als M.K. en Nick Frost als Bajie.

Het eerste seizoen van de Amerikaanse AMC-serie ging op 15 november 2015 van start. Het derde en tevens laatste seizoen verscheen in 2019. Er zijn in totaal 32 afleveringen te bekijken.

Canal+


Into the Badlands is op dit moment alleen te streamen via Canal+ en scoort 84 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.