search
Lang voor 'Thor' en 'Extraction' brak Chris Hemsworth door met deze langlopende Australische serie
Series / Specials

Lang voor 'Thor' en 'Extraction' brak Chris Hemsworth door met deze langlopende Australische serie

Voor zijn grote rollen in Hollywood was Chris Hemsworth te zien in een langlopende soap.

Chris Hemsworth is een van de bekendste acteurs van het moment, die we vooral kennen uit actiefilms als Thor en Extraction. Maar zijn doorbraak was in een heel ander soort genre, namelijk een Australische soapserie.

De Australische soap Home and Away loopt al sinds 1988. Inmiddels zijn er maar liefst 37 seizoenen gemaakt, met in totaal 8252 afleveringen. Het is na het iconische Neighbours de langstlopende Australische soap.

Summer Bay


De soap gaat over de bewoners van het fictieve Australische stadje Summer Bay. In het begin was de serie vooral gericht op de familie Fletcher, die een caravanpark runde en pleegkinderen opving.

In de jaren daarna is de focus van de serie verschillende keren veranderd naar andere families. De verhaallijnen van de serie gaan zowel over luchtige als zwaardere onderwerpen. Ook zijn natuurrampen opvallend vaak deel van de serie geweest.

Kim Hyde


Hemsworth speelde in Home and Away van februari 2004 tot juli 2007 de rol van Kim Hyde. Kim is een chagrijnige tiener die naar Summer Bay verhuist met zijn vader, met wie hij geen goede relatie heeft.



Over zijn rol in de serie had Hemsworth destijds het volgende te zeggen: "De rol in Home and Away is voor mij consistent werk en een geweldige ervaring. Het gaat zo snel en daardoor kan ik veel over de branche leren".

Filmcarrière


In 2007 verliet de acteur de serie echter omdat hij zich wilde focussen op zijn filmcarrière. In 2015 keerde hij voor één aflevering terug, maar niet in de rol van Kim. Hij was in een van de scènes als figurant op de achtergrond te zien.

Helaas is Home and Away niet in Nederland te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de jonge Chris Hemsworth ooit in Home and Away gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen