search
De gruwelen van mensensmokkel komen tot leven in 'Io Capitano': nu thuis op de buis
Films / Specials

De gruwelen van mensensmokkel komen tot leven in 'Io Capitano': nu thuis op de buis

De film van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone maakte veel indruk bij het filmpubliek.

Liefhebbers van het drama-genre kunnen vanaf deze week de indrukwekkende film Io Capitano streamen. In de internationale co-productie wordt een blik geworpen op de gruwelen van de mensensmokkel richting het Europese continent.

Io Capitano vertelt het verhaal van twee Senegalese jongens die besluiten naar Europa te vertrekken om de armoede van Dakar te ontvluchten. De film volgt het avontuur van de jongens en werpt een blik op de keiharde wereld van de Afrikaanse mensensmokkel.

Ontwikkeling


Io Capitano is geschreven en geregisseerd door Matteo Garrone, die in het verleden al hoge ogen wist te gooien met films als Gomorra en Dogman. Waar zijn vorige films vooral van Italiaanse bodem waren, betreft Io Capitano een internationale co-productie.

De film ging in première tijdens het Internationaal Film Festival van Venetië in 2023, waar het een staande ovatie van maar liefst 13 minuten kreeg. Regisseur Matteo Garrone kreeg op het gerenommeerde filmfestival een Zilveren Leeuw voor de regie.

Ontvangst


Io Capitano werd goed ontvangen door zowel filmcritici als het publiek. Op rottentomatoes.com scoort de film een indrukwekkende 97 procent op basis van ruim 100 recensies. Naast de regie en het camerawerk worden de acteerprestaties van de jonge hoofdrolspelers ook geprezen."De Italiaanse regisseur Matteo Garrone combineert magisch realisme met brute realiteit, maar wat het meest indrukwekkend is, is het diep ontroerende werk van acteurs Seydou Sarr en Moustapha Fall", aldus filmrecensent Oliver Jones van The Observer.

Thuis


Io Capitano is vanaf nu te streamen via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Io Capitano eerder in het filmhuis gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen