search
Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden
Series / Specials

Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

'The 100' wist fans niet te overtuigen met het laatste seizoen.

Een slechte finale kan de reputatie van een gehele serie verpesten. Kijk bijvoorbeeld maar naar Game of Thrones... Een ander slachtoffer van dit fenomeen was de langlopende serie The 100.

Seizoen 1 van de sciencefictionserie The 100, gemaakt door Jason Rothenberg, ging in 2014 van start. Daarop volgden nog zes seizoenen, tot de serie in 2020 tot een einde kwam.

Nucleaire ramp


The 100 speelt zich 97 jaar na een verwoestende nucleaire ramp af, die bijna al het leven op de aarde heeft uitgewist. De enige overlevenden zijn de bewoners van twaalf ruimtestations, die zich samen hebben gevoegd tot één groot station.

Wanneer de bewoners uitvinden dat de systemen van het station aan het falen zijn, wordt er ruimte gemaakt door 100 minderjarige gevangenen naar de aarde te sturen. Zij moeten kijken of de planeet bewoonbaar is. Ze ontdekken alleen dat niet alle mensen op aarde uitgestorven zijn…

Verward


Naar aanleiding van deze opzet volgden zeven seizoenen, die in 2020 tot een goed einde moesten komen. Volgens veel kijkers is dat echter niet gelukt. Nadat er in de vorige seizoenen ambitieuze ideeën en verhaallijnen waren geïntroduceerd, kon de finale de verwachtingen niet waarmaken.Het hele zevende seizoen voelde verward. Belangrijke personages verdwenen ineens uit de verhaallijnen of werden ineens vermoord, zonder dat er een goede reden achter zat. Ook werd er in het midden van het seizoen een pilot geïntroduceerd, waar kijkers niet op zaten te wachten.

Teleurstelling


Uiteindelijk was de finale voor veel fans de grootste teleurstelling. Ze hadden een hoopvolle boodschap verwacht, maar de serie eindigde met het tegenovergestelde daarvan.

Het afronden van een lange serie is altijd een uitdaging, maar helaas wist The 100 fans niet te overtuigen met de finale.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij The 100 hebt gezien: vind jij het einde van de serie ook zo teleurstellend?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen