search
Deze langlopende fantasyserie eindigde met een domper van een finale
Series / Specials

Deze langlopende fantasyserie eindigde met een domper van een finale

Na 15 jaar kwam er een einde aan 'Supernatural', maar volgens fans had dat veel beter gekund.

Hoe langer een serie doorgaat, hoe moeilijker het wordt om een goed einde te verzinnen. Dat was helaas het geval bij de fantasy-horrorserie Supernatural, die fans flink teleurstelde met de finale.

Het eerste seizoen van Supernatural verscheen in 2005. De serie liep daarna voor maar liefst 15 jaar, tot het laatste seizoen in 2020. In totaal zijn er 15 seizoenen gemaakt.

Demonenjagers


De serie gaat over de broers Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) Winchester. Toen ze klein waren, werd hun moeder vermoord door een bovennatuurlijk wezen. Daarom leerde hun vader hen op jonge leeftijd hoe ze deze wezens kunnen doden.

22 jaar later gaan de broers op een reis om hun vermiste vader op te sporen. Sam ontwikkelt bovennatuurlijke vaardigheden die verbonden lijken te zijn met de demoon die hun moeder vermoordde. De broers zijn vastberaden de demoon op te sporen.

Bergafwaarts


Op een gegeven moment was de serie zo lang bezig dat het voor kijkers leek alsof deze nooit zou ophouden. Helaas voor hen kwam dat moment toch in 2022. Maar het ging al eerder bergafwaarts met de serie.



Na het vijfde seizoen verliet originele showrunner Eric Kripke Supernatural. Daarna leek de kwaliteit van de serie steeds minder te worden. Wat echter de kroon spande, was de allerlaatste aflevering van de serie.

Teleurstelling


Volgens veel fans was deze aflevering een grote teleurstelling. Het einde voor zowel Sam als Dean was allesbehalve bevredigend. Bovendien werd het fan favoriete personage Cas niet eens benoemd, terwijl hij al seizoenen lang een groot deel was van de serie.

Wil je de serie bekijken, of het einde met eigen ogen zien? Bekijk Supernatural dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij alle seizoenen van Supernatural gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen