search
De beste mysteryserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Death and Other Details'
Series / Specials

De beste mysteryserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Death and Other Details'

Deze mysteryserie mixt de sfeer van klassieke en moderne detectiveverhalen.

Death and Other Details heeft geen klassieke detective zoals Sherlock Holmes of Hercule Poirot. Een meer eigentijds speurder zoals Benoit Blanc zien we ook niet. Toch heeft de serie een bekend sfeertje en dit is juist doordat de makers hebben gekozen voor een mengelmoes van klassiek en modern.

Het verhaal speelt zich af op een luxe cruiseschip waarop zich een groep rijke mensen bevindt. Uiteraard speelt zich achter de schermen het nodige af en wanneer er een moord gepleegd wordt is het hek van de dam. Hoofdpersonen Imogene (Violett Beane) en Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin) moeten zien te achterhalen wie de moordenaar is.

Model


Dit is de start van een welbekende whodunit die associaties oproept met Agatha Christie's werk maar ook met de Knives Out-films. De schrijvers, en tevens uitvoerend producenten, Mike Weiss en Heidi Cole McAdams, zijn enorme fans van het werk van Christie. Voor het personage van de aan lager wal geraakte Rufus stonden behalve Hercule Poirot ook Sherlock Holmes en Philip Marlowe model.

Imogene, wier moeder Kira door een autobom om het leven kwam, is als kind in huis genomen door de rijke industrieel Lawrence Collier (David Marshall Grant). Rufus onderzocht de moordzaak op Imogene's moeder maar liet de zaak plotseling vallen. Dit heeft Imogene Rufus altijd kwalijk genomen en ze is dan ook niet bepaald blij wanneer ze hem weer tegen het lijf loopt.

Hernieuwde ontmoeting


De hernieuwde ontmoeting is op het luxe cruiseschip, de SS Varuna. Imogene, haar stiefvader Lawrence en de rest van het gezin vieren het feit dat de magnaat binnenkort met pensioen gaat. Aan boord zijn de nodige zakelijke connecties van haar stiefvader te vinden, evenals vrienden en familieleden. Wanneer een van de passagiers dood wordt aangetroffen vraagt Rufus aan Imogene om hem te helpen dit raadsel op te lossen.De serie bestaat uit tien afleveringen en het zal voor de kijkers een uitdaging zijn om alles te ontrafelen in deze visueel aantrekkelijke productie.

Waar te zien?


Death and Other Details kun je zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Death and Other Details - Heb jij deze serie wel gezien?

 • Ja, gezien!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niet gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen