search
Deze bikkelharde misdaadserie ken je waarschijnlijk niet: 'Warrior'
Series / Specials

Deze bikkelharde misdaadserie ken je waarschijnlijk niet: 'Warrior'

De serie Warrior, geïnspireerd op Bruce Lee, volgt Ah Sam in een Tong-oorlog in San Francisco.

Warrior is een serie over vechtkunst. Met Bruce Lee als het grote voorbeeld, is deze serie echt iets voor de liefhebbers van het genre. Wij vonden het hoog scoren op IMDb, waar het een 8,4 haalt in de ratinglijst.

De serie is geproduceerd door Lee’s dochter Shannon Lee samen met Justin Lin. Jonathan Tropper, bekend van Banshee, is de bedenker van de show voor Cinemax, een onderdeel van HBO.

Tong-oorlog


In het naoorlogse San Francisco is er veel corruptie en misdaad. Er is een bloederige Tong-oorlog onder de Aziatische families gaande. Bendes zoeken elkaar op.

Ah Sam gespeeld door Andrew Koji is een wonderkind dat uitblinkt in de Chinese krijgskunsten. Zijn reis van China naar Amerika heeft maar 1 doel: hij hoopt zijn familie weer bij elkaar te krijgen.

Huurmoordenaar


Echter zodra hij in Amerika is aangekomen wordt hij als snel gerekruteerd om voor een van de meest gerespecteerde bendes in Chinatown als huurmoordenaar te gaan werken.Ah Sam gaat op zoek naar zijn verdwenen zus Ah Toy gespeeld door Olivia Cheng. Verder schitteren Jason Tobin (Young Yun) en Dianne Doan (Mai Ling) en Kieran Bew (Bill O’Hara) als Ah Sam’s vrienden en vijanden.

Veel naakt en geweld


Ondanks zijn succes kent de serie ook wat controverses er is nogal wat naakt en geweld te zien, waar sommigen zich aan kunnen storen.Er zijn drie seizoenen gemaakt met elk 10 afleveringen. Deze zijn nog steeds via Netflix te volgen. Er is onlangs bekendgemaakt dat er geen vierde seizoen zal komen.

Kijk nu Warrior op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Warrior al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen