search
Nieuwe thrillerserie op Apple TV+ wordt door recensenten als ongekend duister ervaren
Series / Nieuws

Nieuwe thrillerserie op Apple TV+ wordt door recensenten als ongekend duister ervaren

Joel Edgerton blaast iedere criticus omver in zijn gloednieuwe thriller.

De gloednieuwe thrillerserie Dark Matter is gebaseerd op het gelijknamige boek van Blake Crouch. Blijft het sciencefictionverhaal net zo populair als toen het boek uitkwam in 2016? Critici op Rotten Tomatoes geven hun meningen over de gloednieuwe thriller.

In Dark Matter komt Jason Dessen (Joel Edgerton), een natuurkundige, vast te zitten in een alternatieve versie van zijn leven. Hij moet alles op alles zetten om terug te keren naar zijn echte leven en om ervoor te zorgen dat deze alternatieve wereld geen schade toebrengt aan de werkelijkheid.

Rotten Tomatoes


Deze duistere thriller spreekt critici erg aan. Zij belonen de serie namelijk met een score van 75% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven). Het publiek is iets terughoudender. Zij geven de serie een score van 71%.

Deze hoge score komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Volgens de Daily Beat is Dark Matter namelijk een "serie die precies weet wat hij wil zijn en waar hij heen wil."

Een betere versie


De auteur, Blake Crouch, is ook de maker van de serie en met een "paar verbeteringen aan de verhaallijnen [van de personages]" heeft Crouch zijn eigen verhaal nóg beter weten te maken, aldus Guardian. Daarnaast heeft hij het plot "uitgerekt", waardoor de serie nog duisterder is dan het boek.Andere critici, waaronder Ryan Britt van Inverse, prijzen de serie, omdat deze gewaagd is. Anderen geven complimenten aan de cast, zoals Tom Philip van AV Club: "Dark Matter heeft een geweldige cast en een intrige met een goed concept."

Apple TV+


Als je nieuwsgierig geworden bent naar de avonturen van Jason, stream dan Dark Matter op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Dark Matter krijgt best veel aandacht. Is dit voor jou een reden op Apple TV+ te nemen?

 • Ja, ik ben echt benieuwd naar Dark Matter

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, dat gaat me net een stap te ver

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen