search
Deze Spaanse Netflix-serie met 4 seizoenen is een ware mustsee: 'Locked Up'
Series / Specials

Deze Spaanse Netflix-serie met 4 seizoenen is een ware mustsee: 'Locked Up'

Emotionele shock voor naïeve vrouw die belastingfraude pleegt en in gevangenis belandt in Spaanse serie.

Series over de gevangenissen spreken altijd tot de verbeelding. Denk maar aan Orange is the new Black en Prison Break. Beiden scoorden erg goed. Deze Spaanse gevangenisserie uitgebracht in 2016 Locked Up scoort ook behoorlijk hoog.

Deze serie, die voor Globomedia is gecreëerd door Iván Escobar en Esther Martínez Lobato, Álex Pina en Daniel Écijas, krijgt op IMDb een 8,1.

Onderhandelingen


Locked Up werd in 2015 gelanceerd voor de zender Antena 3 en na twee moeizame seizoenen kwamen er onderhandelingen en werd de serie overgenomen door FOX. Na het vierde seizoen heeft Netflix de volledige serie aangekocht.

Voor deze thriller werd er een topcast samengesteld, onder andere Maggie Civantos als Macarena Ferrero, Najwa Nimri als Zulema Zahir en Berta Vazques als Estefania Kabila.

Belastingfraude


Locked Up gaat over een jonge naïeve vrouw die helaas verliefd wordt op haar baas. Deze laatste gebruikt Macarena om belastingfraude te plegen. Ze wordt betrapt en wordt opgesloten.Als onschuldig naïef meisje opgesloten zitten in een van de zwaarst bewaakte gevangenissen in Spanje de Cruz de Sur-gevangenis is voor Macarena een enorme emotionele shock.

Vrouwelijk venijn


Macarena krijgt te maken met het venijn van de ander vrouwelijk gevangenen zoals die van Zulema, de gevaarlijkste van het hele stel. Haar leven hangt aan een zijden draadje en ze realiseert zich dat ze zich heel snel zal moeten aanpassen om te overleven.Er ontstaat een kat-en-muisspel met Macarena’s familie. Er wordt gezocht naar een grote goudschat die ergens verborgen ligt. Het vierde en laatste deel is min of meer een spin-off waarin Macarena en Zulema elkaar zullen meten.

Netflix


Je kunt de serie Locked Up in zijn geheel bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij de serie Locked Up een aanrader?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen