search
Bikkelhard en meeslepend: nieuwe misdaadfilm grijpt Netflix-kijkers bij hun strot
Films / Nieuws

Bikkelhard en meeslepend: nieuwe misdaadfilm grijpt Netflix-kijkers bij hun strot

De Spaanse misdaadfilm El Correo staat direct op de tweede plaats in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 met films verwelkomt opnieuw een Spaanse productie. Dit keer geen Netflix Original, maar de Spaanse bioscoopfilm El Correo, alias The Courier, die in januari al indruk maakte in het thuisland.

El Correo is een vliegensvlugge misdaadfilm over een ambitieuze jongen uit Vallecas. Als Spanje de Euro invoert, begint Iván aan zijn baan als lijfknecht bij een luxe golfclub in Madrid. Als hij in het zwarte circuit belandt, wil hij snel veel meer en komt hij in aanraking met bouwondernemers, corrupte politici, bankiers, atleten en de Chinese maffia.

Een succes?


Het is niet helemaal duidelijk of de film een groot succes was in Spanje. Met een productiebudget van zo'n 3,5 miljoen euro werd er tot 11 februari 2024 zo'n $1,5 miljoen opgehaald aan de Spaanse bioscoopkassa's.

De ontvangst van de misdaadfilm met namen als Arón Piper, María Pedraza en Luis Tosar blijkt wisselend. Op de IMDb staat El Correo namelijk op een matige 5,9.

Internationaal


Met internationale opnamelocaties zoals Madrid, Brussel, Marbella, Genève en Hong Kong ziet El Correo er in ieder geval groots uit. Wil je de film een kans geven, dan vind je deze nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: El Correo is een prima film voor een avondje vermaak

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen