search
Meest omstreden 'Game of Thrones'-episode viert 5-jarig jubileum: Wat gebeurde er in mei 2019?
Series / Nieuws

Meest omstreden 'Game of Thrones'-episode viert 5-jarig jubileum: Wat gebeurde er in mei 2019?

In mei 2019 zorgde de vijfde episode van seizoen 8 voor woedende reacties van fans.

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden sinds het beruchte achtste seizoen van Game of Thrones het gesprek van de dag was in serieland. De verfilming van A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin kwam toen tot een climax. In april en mei van 2019 verschenen de zes veelbesproken laatste episodes op HBO.

Vandaag is het exact vijf jaar geleden sinds op 13 mei 2019 de meest controversiële episode van de fantasy-serie in première ging. Die aflevering, The Bells, is er een die iedere Thrones-fan zich zal herinneren.


The Bells


The Bells was de één na laatste episode van de serie. De aflevering focust zich vooral op de slag om King's Landing en de strijd tussen de twee 'queens', Daenerys Targaryen en Cersei Lannister.

De episode werd, op z'n zachts gezegd, gezien als zeer controversieel. Op Rotten Tomatoes heeft de aflevering een score van 49%, en op IMDB komt hij niet hoger dan een 5.9

Daenerys Targaryen


Die matige reactie van fans komt vooral door het meest omstreden moment van de serie. In The Bells besluit Daenerys Targaryen namelijk om King's Landing met al haar onschuldige burgers compleet te vernietigen, ondanks dat de stad zich kort voor dat moment al had overgegeven.The Bells werd geschreven door Thrones-creators David Benioff en D.B. Weiss. Als je de beruchte aflevering vijf jaar na dato nog eens wilt bekijken dan kan dat op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Dacht jij bij het lezen van de koptitel gelijk aan de aflevering The Bells?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen