search
Bekroonde Nederlandse hitfilm kijk je nu gewoon thuis op de buis
Films / Featured

Bekroonde Nederlandse hitfilm kijk je nu gewoon thuis op de buis

Komediefilm De Tatta's 2 is nu te streamen op Amazon Prime, na bioscoopsucces en serie-aankondiging.

Goed nieuws voor de liefhebbers van films van eigen bodem, de filmkomedie De Tatta's 2 is namelijk nu te streamen vanaf je luie bank. De film was in de bioscoop al een hit, en streamingdienst Amazon Prime lijkt nog meer voor ons in petto te hebben.

Na het succes van De Tatta's kon een vervolgfilm niet uitblijven. De eerste film werd zowel met een Gouden als met een Platina Film bekroond, waarmee het een van de best bezochte Nederlandse films in jaren is.

De Tatta's 2


In De Tatta's 2 krijgt de familie van Kampen te maken met een nieuwe uitdaging. Hoewel ze goed ingeburgerd lijken te zijn in hun nieuwe wijk en nieuwe vrienden maken, blijkt dat Hollandwijk met de sloop wordt bedreigd.

De hoofdrollen zijn wederom weggelegd voor Leo Alkemade, Leonie Ter Braak, Sterre Koning en Sem van der Horst. Ook komt Loenatik-veteraan John Buisman voorbij als Opa, die besluit bij de Tatta's in te trekken.

Ontvangst


Hoewel de filmcritici niet erg te spreken waren over het vervolg van de komediefilm uit 2022, lijkt het Nederlands filmpubliek zich hier weinig van aan te trekken. Net zoals het eerste deel kreeg De Tatta's 2 zowel een Gouden als Platina Film.



Gezien de bezoekersaantallen blijkt De Tatta's 2 wederom een financieel succes. Tot op heden heeft de film een goede €6 miljoen euro op te halen bij de Nederlandse Box Office. Het lijkt dan ook aannemelijk dat een vervolgfilm niet geheel onrealistisch is.

Serie


Een paar maanden terug is bekend gemaakt dat Amazon Prime een zesdelige serie produceert over de familie van Kampen. Wanneer De Tatta's: de Serie zal verschijnen op de streamingdienst blijft tot op heden nog een raadsel.



De gehele cast keert wederom terug voor de serie, behalve hoofdrolspeelster Leonie Ter Braak. Haar rol wordt vervangen door Elisa Beuger. Waarom Leonie Ter Braak van de serie afziet is nog niet bekend.

Mocht je nu zelf De Tatta's 2 willen streamen, dan kan dat nu via Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij kunnen lachen om de De Tatta's en De Tatta's 2?

 • Jazeker!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, tegenvallers

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen