search
Deze veelbelovende scifi-serie zette een punt achter geliefde franchise: 15% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze veelbelovende scifi-serie zette een punt achter geliefde franchise: 15% op Rotten Tomatoes

De serie 'Flash Gordon' uit 2007 was een grote teleurstelling en betekende zelfs het einde van een franchise.

In 2007 kwam de Flash Gordon eindelijk weer terug met een nieuwe live-action serie. Fans konden niet wachten, maar helaas bleek de serie een grote teleurstelling te zijn.

Het eerste seizoen van de Flash Gordon live-action serie kwam uit in 2007. Het was de eerste film of serie in de franchise over het stripfiguur sinds de gelijknamige geanimeerde serie in 1996.

Mongo


De live-action serie gaat over de avonturen van de 25-jarige Steven "Flash" Gordon, een man die bij zijn moeder woont en wiens vader toen hij jong was getroffen werd door een wetenschappelijk experiment.

Wanneer er scheuren ontstaan in de ruimte, kan er ineens gereisd worden tussen aarde en de planeet Mongo. Mongo wordt geregeerd door de dictator Ming, die het enige drinkwater op de planeet controleert.

Slechte score


Steven ontdekt een groot geheim van zijn vader, waarvoor hij naar Mongo afreist. Hij hoopt zijn vader levend terug te vinden, maar raakt al snel betrokken bij de misstanden op de planeet. Hij maakt bondgenoten en dit leidt tot een revolutie.Flash Gordon wist helaas de verwachtingen niet waar te maken en werd allesbehalve goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes moet de serie het doen met een teleurstellende 15% van de critics.

Gecanceld


Het Britse tijdschrift SFX noemde de derde aflevering "misschien wel de slechtste aflevering ooit, van welke serie dan ook". De serie werd dan ook gecanceld in 2008, vanwege de slechte recensies.

De slechte ontvangst van de serie had een grote impact, want sindsdien zijn er in de franchise geen nieuwe films of series meer verschenen. Toch benieuwd geworden? Flash Gordon is nergens te streamen, maar de dvd is wel online te bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de serie Flash Gordon gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen