search
Oscarwinnaar speelt hoofdrol in nieuwe 'Star Trek'-serie
Series / Nieuws

Oscarwinnaar speelt hoofdrol in nieuwe 'Star Trek'-serie

Een van de grootste sets ooit voor een serie is gebouwd voor de opnames van Starfleet Academy.

Er komen de laatste jaren steeds meer Star Trek-series bij, en daar kunnen we vandaag wederom een titel aan toevoegen.

Het betreft de grootschalige serie Star Trek: Starfleet Academy, waar niemand minder dan Oscarwinnaar Holly Hunter de hoofdrol in zal spelen. Een behoorlijke aanwinst dus voor de scifi-serie.

Stempel van kwaliteit


Hunter is de kanselier van de Academy en voert daarmee de leiding over de faculteit. Ook stuurt ze een nieuwe klas van Starfleet-kadetten aan die zich moeten zien te redden in de 32e eeuw, tevens de tijd waarin Star Trek: Discovery zich afspeelt.

De opnames van de gloednieuwe serie moeten deze zomer beginnen in Toronto. De set zou de grootste ooit zijn die voor een Star Trek-serie is gebouwd. Deze set bevat zowat de hele academie, waaronder klaslokalen, auditoriums, kantine en met bomen omringde voetpaden.

Het begin is gemaakt


Showrunners Alex Kurtzman en Noga Landau zeggen in een verklaring het volgende over de aanwinst van Hunter als hoofdrolspeler:



"Het voelt alsof we onze hele levens hebben gekeken naar de geniale Holly Hunter. Met haar uitstraling van autoriteit, moed, humor en briljante geest is ze een fantastische aanwinst voor Starfleet Acacemy, maar ook het nalatenschap van Star Trek."

Gaia Violo, Aaron Baiers, Olatunde Osunsanmi, Jenny Lumet, Rod Roddenberry, Trevor Roth, Frank Siracusa en John Weber zijn uitvoerende producenten van de serie.

Voor wie Trek heeft


En dat is niet het enige wat we kunnen verwachten van Star Trek in de nabije toekomst. Zo krijgen we de door Michelle Yeoh aangevoerde film Section 31, een vijfde en laatste seizoen van Lower Decks en een derde en vierde seizoen van Star Trek: Strange New World.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Star Trek: Starfleet Academy een serie die jou aandacht gelijk krijgt?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen