search
Nieuwe HBO Max-serie scoort sterk op Rotten Tomatoes: "uiterst uniek onderwerp"
Series / Nieuws

Nieuwe HBO Max-serie scoort sterk op Rotten Tomatoes: "uiterst uniek onderwerp"

Ren Faire documenteert de machtsstrijd binnen het Texas Renaissance Festival en ontvangt lovende kritieken.

Onlangs heeft Lance Oppenheim, vooral bekend van zijn film Some Kind of Heaven en Spermworld, een gloednieuwe serie gemaakt. Valt deze driedelige documentaire in de smaak bij critici?

Ren Faire is een miniserie over de machtsstrijd in Texas Renaissance Festival, het grootste renaissance festival in Amerika. Wanneer de oprichter stopt, nemen verschillende mogelijke opvolgers het tegen elkaar op om het festival een andere richting in te sturen.

100% perfectie


Critici hebben gesmuld van deze gloednieuwe miniserie. Zij belonen Ren Faire met een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

"Regisseur Oppenheim schildert levendige portretten van deze individuen en hun psychodrama's. Hij verfraait zijn werk door echt materiaal te mengen met scènes waarin ze [...] met denkbeeldige figuren spreken", aldus Nick Schager van The Daily Beast.

Uiterst uniek


Brian Tallerico van RogerEbert.com schrijft dat de serie de precieze balans heeft gevonden tussen bespotten en vieren van dit "uiterst unieke onderwerp". Ren Faire is een serie die door een verkeerd publiek gezien kan worden als komedie, maar Oppenheim neemt dit onderwerp zeer serieus.Ook Alan French van Sunshine State Cineplex is onder de indruk van Ren Faire: "Lance Oppenheim heeft een fantastische serie gemaakt. Zijn beelden nemen ons mee in een van de meest onverwachte machtsgrepen die je ooit hebt gezien."

HBO Max


Ren Faire is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Trekt Ren Faire nu jouw aandacht?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen