search
De echte "Martha" uit 'Baby Reindeer' wil Netflix bankroet krijgen als ze haar zin krijgt
Series / Nieuws

De echte "Martha" uit 'Baby Reindeer' wil Netflix bankroet krijgen als ze haar zin krijgt

Volgens de aanklager klopt er helemaal niets van het beeld dat van haar geschetst wordt.

De donkere komedie Baby Reindeer, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, houdt de kijker op Netflix al weken in haar greep. De echte stalker in kwestie is hier niet bepaald van gediend en neemt stappen tegen de streamingdienst.

Fiona Harvey, de Schotse vrouw die beweert de inspiratie te zijn voor Richard Gadd's Baby Reindeer heeft Netflix namelijk aangeklaagd en eist een schadevergoeding van maar liefst 170 miljoen dollar.

Flinke imagoschade


Harvey heeft publiekelijk verklaard dat het personage Martha in de Netflix-hit, gespeeld door Jessica Gunning, op haar is gebaseerd. Ze klaagt Netflix aan wegens laster, opzettelijke emotionele schade, nalatigheid en schending van haar portretrecht.

De aanklacht van Harvey leest: "De leugens die de gedaagden over Harvey vertelden aan meer dan 50 miljoen mensen wereldwijd, omvatten dat Harvey tweemaal veroordeeld is als stalker en vijf jaar gevangenisstraf heeft gekregen, en dat ze Gadd seksueel heeft aangevallen."

Geen goed figuur


Het is niet de eerste keer dat Harvey van zich heeft laten horen in de zaak. Ze schoof al eens eerder aan bij journalist Piers Morgan in het YouTube-programma Piers Morgan Uncensored om haar verhaal te doen.Morgan staat bekend als een keiharde interviewer en uit de vragen die aan Harvey gesteld werden, werd duidelijk dat ze haar verhaal niet helemaal klaar had. De vraag is of dit haar zaak tegen Netflix sterker maakt. Het volledige interview is hierboven te zien.

Met alle kracht verdedigen


Een woordvoerder van Netflix verklaarde: “We zijn van plan deze zaak krachtig te verdedigen en Richard Gadd’s recht om zijn verhaal te vertellen te ondersteunen.” Gadd zelf, die niet als gedaagde is genoemd in Harvey's rechtszaak, verwees voor commentaar naar de verklaring van Netflix.Mocht je de serie nog niet gezien hebben, kijk dan gauw alle afleveringen van Baby Reindeer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heeft de echte Martha gelijk om 170 miljoen te eisen?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen