search
Waarom de Nederlander Michiel Huisman in seizoen 4 van 'Game of Thrones' de rol Daario Naharis moest overnemen
Series / Specials

Waarom de Nederlander Michiel Huisman in seizoen 4 van 'Game of Thrones' de rol Daario Naharis moest overnemen

Het feit dat Michiel Huisman de rol van Daario overnam zorgde voor veel verwarring: wat was hiervoor de reden?

In seizoen 4 van Game of Thrones kreeg de fantasyserie naast Carice van Houten nog meer een Nederlands tintje. Michiel Huisman nam namelijk de rol over van Daario Naharis. Maar wat was hier eigenlijk de reden voor?

Vanaf seizoen 3 was het personage Daario Naharis te zien in Game of Thrones. Hij was een luitenant bij de Second Sons, waarna hij het bedrijf overnam door zijn leidinggevenden te vermoorden.

Verwarring


Dat is wanneer zijn samenwerking met Daenerys Targaryen begon, als haar adviseur, handhaver en uiteindelijk geliefde. In seizoen 3 werd Daario gespeeld door de Britse Ed Skrein. Hij was in dat seizoen slechts in drie afleveringen te zien.

In seizoen 4 werd hij vervangen door Huisman. Dit was een van de grootste en meest opvallende wisselingen van cast in de serie. Bij het publiek zorgde dit dan ook voor verwarring, omdat er in de serie geen verklaring werd gegeven voor zijn veranderde uiterlijk.

Politiek


Fans vroegen zich dan ook af wat de reden was voor deze verandering van acteur. Lang ging het gerucht dat Skrein was gestopt met de serie voor zijn rol in The Transporter Refueled. Dit ontkende de acteur echter stellig.De echte reden voor zijn vertrek was politiek geladen, volgens Skrein: "Het was veel politieker dan dat. Mijn plan was om voor de lange termijn bij de serie te blijven … Het was een prachtige ervaring, maar de politiek leidde ertoe dat onze wegen scheidden".

Geen middenweg


Een verdere uitleg geeft de acteur niet, maar uit dit statement blijkt dat hij waarschijnlijk niet geheel vrijwillig weg is gegaan. Het lijkt erop dat hij en de makers op een bepaald vlak geen middenweg konden vinden.

Bekijk Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat Michiel Huisman een sterke rol speelde in GOT?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen