Quentin Tarantino maakt mogelijk western-serie 'Forty Lashes Less One'

Tarantino maakt mogelijk 'Forty Lashes Less One'

Zilko Tarici, 4 december 2015 om 14:16

Eind jaren '90 kocht regisseur Quentin Tarantino de rechten van vier boeken van begenadigd schrijver Elmore Leonard. Een daarvan was Rum Punch, die Tarantino verfilmde als Jackie Brown. Nu keert Tarantino mogelijk terug naar zijn Leonard-boeken en geeft hij tijdens een interview met Premiere aan interesse te hebben om een miniserie te maken van het boek Forty Lashes Less One uit 1972:

''Het duurt altijd een tijdje voordat ik aan de toekomst wil denken. Dat gezegd hebbende, denk ik dat het tijd is om een boek genaamd Forty Lashes Less One van Elmore Leonard te verfilmen. Het zou mijn derde western zijn. Ik denk er echter wel over om dit verhaal te gieten in de vorm van een miniserie van vier of zes uren.''

Het boek gaat over een Afro-Amerikaanse man en een halve Apache die levenslang moeten zitten in de Yuma-gevangenis. Ze krijgen echter de kans op strafvermindering wanneer ze de opdracht krijgen om de vijf meest gezochte criminelen in Arizona op te sporen. Tarantino wilde zo'n vijftien jaar geleden al een filmversie maken van het boek en schreef zelfs een aantal pagina's van het script. Het kwam echter nooit verder dan dat.

Bron: Premiere

Lees meer over: quentin tarantino, forty lashes less one, elmore leonard, jackie brown, the hateful eight

Populair nieuws