search

Ons nieuws van vrijdag 4 december 2015

Tv-serie op Blu-Ray: Better Call Saul
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Better Call Saul

De fraaie spin-off van Breaking Bad op een rijke Blu-ray uitgave.

Bedenkers: Vince Gilligan | Peter Gould | Cast: Bob Odenkirk (Jimmy McGill), Rhea Seehorn (Kim Wexler), Patrick Fabian (Howard Hamlin), Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut), Michael Mando (Nacho Varga), Michael McKean (Chuck McGill) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: AMC | Netflix

Na het zeer succesvolle Crystal Meth-avontuur van Walter White in de succesvolle AMC-serie Breaking Bad (2008-2013) verscheen begin dit jaar de spin-off rond White's bedenkelijke advocaat Saul Goodman. In de prequel zien we acteur Bob Odenkirk als de op dat moment nog redelijke onnozele beginneling James "Jimmy" McGill die nog op zoek is naar zijn lot. Ondanks menige twijfels bleek de spin-off Better Call Saul juist een schot in de roos.

Het eerste seizoen (IMDb = 8,9, RT = 100%) werd met luid applaus ontvangen door critici en publiek en op de debuutuitzending van de eerste aflevering stemden bijna 7 miljoen mensen af. Ondanks dat de kijkcijfers vervolgens fors daalden is het één van de hoogst gewaardeerde series van 2015 en het tweede seizoen is uiteraard onderweg. Onlangs verscheen het eerste seizoen op Blu-ray.

Synopsis
Voor Saul Goodman en Walter White elkaar ontmoette, was Jimmy McGill een arme advocaat. Deze Jimmy gaat samenwerken met "fixer" Mike Ehrmantraut en begint zijn transformatie van optimistische underdog tot Albuquerque's beruchtste juridische legende.Uitgave: Better Call Saul - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x gem. 47 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Audiocommentaar | Better Call Saul: Day One | Jimmy in the Courtroom | Creating the First Season | Good Cop, Bad Cop: Becoming Mike | In the Studio | Music Video | In Conversation: Bob Odenkirk & Michael McKean | Uno Table Read | Gag Reel | Deleted Scenes | EAN: 8712609649413 | Release: november 2015 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van Better Call Saul zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. In de hoes is uitgebreide info te vinden over (de locatie van) de tien afleveringen, met de titels en korte synopsissen. Ook wordt duidelijk op welke schijf welk bonusmateriaal is terug te vinden.

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van Better Call Saul is zeker netjes. Het is haarscherp en ondanks het iets wat fletser beeld tonen de kleuren natuurgetrouw. Ook is er geen grain/ruis zichtbaar, waardoor het beeld er helder en strak uitziet. De donkere scènes behouden zeer overtuigend de details. Het geluid wordt afgeleverd middels een standaard DTS-HD 5.1 track, waarbij dialoog en de muzikale ondersteuning het meest opvallen.

Flink aantal extra's
De drie schijven van deze Blu-ray uitgave barsten van de extra's. Alle afleveringen hebben audiocommentaar, ingevuld door verschillende leden van de cast & crew, en verwijderde scènes. Ook zijn er verschillende featurettes te bekijken. Op de eerste schijf staat het korte 'Better Call Saul: Day One' waarin met name wordt ingezoomd op het hoofdpersonage. Ook kun je een korte geïmproviseerde scène met Jimmy McGill in de rechtbank bekijken.

De tweede schijf bevat een redelijk nette making of/bts-extra over het eerste seizoen van bijna een half uur, waarin veel van de gebruikelijke facetten aan bod komen. In 'Good Cop, Bad Cop: Becoming Mike' wordt gekeken naar Jonathan Banks' personage, zowel in Breaking Bad als Better Call Saul. Ook kun je afstemmen op de videoclip 'Better Call Saul' van Junior Brown.

Op de derde schijf tref je een wat uitvoerige discussie tussen Bob Odenkirk en Michael McKean en vervolgens een nog uitgebreidere gesprek tussen cast- en crewleden die het eerste seizoen bespreken. Stuff voor de fans. 'Jimmy Kaleidoscope' is wat vreemde montage, leuk om even te zien. Ook een Gag Reel ontbreekt niet.

Seizoen 2 in februari op AMC
Zender AMC was er snel bij om een tweede seizoen te bestellen. Deze bestaat opnieuw uit tien afleveringen en op 15 februari wordt de eerste episode uitgezonden. Hieronder de teasers voor het nieuwe seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Quentin Tarantino maakt mogelijk western-serie 'Forty Lashes Less One'
Series / Nieuws

Quentin Tarantino maakt mogelijk western-serie 'Forty Lashes Less One'

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Elmore Leonard uit 1972.

Eind jaren '90 kocht regisseur Quentin Tarantino de rechten van vier boeken van begenadigd schrijver Elmore Leonard. Een daarvan was Rum Punch, die Tarantino verfilmde als Jackie Brown. Nu keert Tarantino mogelijk terug naar zijn Leonard-boeken en geeft hij tijdens een interview met Premiere aan interesse te hebben om een miniserie te maken van het boek Forty Lashes Less One uit 1972:

''Het duurt altijd een tijdje voordat ik aan de toekomst wil denken. Dat gezegd hebbende, denk ik dat het tijd is om een boek genaamd Forty Lashes Less One van Elmore Leonard te verfilmen. Het zou mijn derde western zijn. Ik denk er echter wel over om dit verhaal te gieten in de vorm van een miniserie van vier of zes uren.''

Het boek gaat over een Afro-Amerikaanse man en een halve Apache die levenslang moeten zitten in de Yuma-gevangenis. Ze krijgen echter de kans op strafvermindering wanneer ze de opdracht krijgen om de vijf meest gezochte criminelen in Arizona op te sporen. Tarantino wilde zo'n vijftien jaar geleden al een filmversie maken van het boek en schreef zelfs een aantal pagina's van het script. Het kwam echter nooit verder dan dat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mike Colter en Rosario Dawson op nieuwe setfoto's Marvels 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Mike Colter en Rosario Dawson op nieuwe setfoto's Marvels 'Luke Cage'

De opnames van de derde Marvel-/Netflix-serie zijn momenteel volop in gang.

De opnames van Marvels derde Netflix-serie Luke Cage gaan gestaag verder en vandaag hebben we dan ook een reeks nieuwe setfoto's voor jullie. Deze zijn zoals altijd natuurlijk hieronder te bekijken.

Nadat een gesaboteerd experiment ervoor zorgt dat hij superkrachten krijgt, moet Luke Cage vluchten en een nieuw bestaan zien op te bouwen in de New Yorkse wijk Harlem. Al snel wordt hij echter opgespoord en moet hij opnemen tegen duistere figuren uit zijn verleden die het op hem gemunt hebben.

Mike Colter speelt (na zijn aandeel in Jessica Jones) opnieuw de rol van Luke Cage en wordt vergezeld door Simone Missick als Misty Knight, Frank Whaley als Rafael Scarfe, Mahershala Ali als Cottonmouth, Theo Rossi als Shades, Alfre Woodard als Mariah Dillard en Rosario Dawson als Claire Temple. Cheo Hodari Coker (Notorious, NCIS: Los Angeles) fungeert als uitvoerend producent en showrunner van de serie, waarvan het eerste seizoen in 2016 zal worden uitgezonden.

Luke Cage is een creatie van Archie Goodwin en John Romita, Sr. en is een van de populairste helden die op straatniveau werken in het Marvel-universum. Cage is ook een vriend en zakenpartner van Danny Rand (alias Iron Fist), waarvan het de bedoeling is dat hij ook zijn eigen serie krijgt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'Game Of Thrones' seizoen 6
Series / Trailer

Teaser 'Game Of Thrones' seizoen 6

De wederopstanding van Jon Snow nadert, of toch niet?Eerder zagen we voor Game of Thrones een teaserposter voorbijkomen waarop we het personage Jon Snow (Kit Harington) zagen. HBO heeft nu een eerste tease vrijgegeven voor het nieuwe seizoen dat volgend jaar april op de betaalzender verschijnt.

De beelden laten nog geen nieuwe indruk op het nieuwe seizoen zien, maar langzamerhand wordt wel duidelijk dat we op een of ander manier een terugkeer van Jon Snow mogen verwachten.

Als we nog even kijken naar de populariteit van de serie, op basis van de kijkcijfers, valt op dat de debuutuitzendingen van het vijfde seizoen gemiddeld meer kijkers trok dan het vierde seizoen. De stijging in kijkersaantal nam echter wel fors af. De episodes van het derde seizoen werden bekeken door gemiddeld 4,97 miljoen kijkers. Van het vierde 6, 85 miljoen en van het meest recente seizoen 6,88 miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Samurai Jack' keert terug!
Series / Nieuws

'Samurai Jack' keert terug!

In 2016 zijn er nieuwe afleveringen.Bedenker Genndy Tartakovsky brengt Samurai Jack terug naar Cartoon Network. Het epische verhaal van de Samurai is dus nog niet voorbij. Het nieuws werd aangekondigd middels een ultrakorte teaser die je hierboven kan bekijken en een poster die onderaan dit bericht te vinden is.

"Lang geleden in een ver land," begint het monoloog van elke aflevering van de oorspronkelijke serie, "bevrijdde ik, Aku, de gedaanteveranderende meester van de duisternis, gruwelijk kwaad. Maar een domme samoerai met een magisch zwaard stapte naar voren om het tegen me op te nemen. Voordat hij de laatste klap uit kon delen, opende ik een tijdpoort en gooide ik hem naar een toekomst waar mijn kwaad wet is. Nu zoekt de sukkel een manier om terug te keren naar het verleden en de toekomst die Aku vormt ongedaan te maken."

De oorspronkelijke serie liep van 2001 tot 2004 en telt 52 afleveringen. Sinds het einde van die run laat Tartakovsky al weten dat de serie ooit terug keert. Volgend jaar is dat dus eindelijk het geval.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.