Netflix verdubbelt eigen content in 2016

Netflix verdubbelt eigen content in 2016

Er zijn veel films en series in ontwikkeling.

Jim Pedd, 9 december 2015 om 08:00

Netflix verdubbelt komend jaar zijn hoeveelheid eigen content, heeft Ted Sarandos aangekondigd. ”We hebben dit jaar ongeveer 16 nieuwe scripted series, en komend jaar worden dat er 31,” aldus Sarandos. “We hebben ook nog tien films in productie of post-productie. En we hebben 30 kinderseries.”
Het streamingkanaal doet het bijzonder goed. Series als House of Cards en Orange is the New Black scoren goed bij het bredere publiek en trekken mensen naar de dienst. De programma’s maken het ook mogelijk om een groter publiek te bereiken en breiden de hoeveelheid abonnees uit. Volgens Sarandos is bijvoorbeeld Narcos een succes zo groot als “wereldwijde televisie” kan zijn.

Netflix wil komend jaar wereldwijd beschikbaar zijn. Op dit moment is de dienst beschikbaar voor 87 landen, dus er is nog veel werk te verzetten. ”Ik weet niet of het moeilijker is dan we verwacht hadden, maar het is niet gemakkelijk geweest,” aldus Sarandos daarover. Vooral het feit dat studio’s de rechten op hun films en series per regio verkopen en niet wereldwijd. Dat wil netflix juist wel.

Eind 2015 heeft Netflix zo’n 75 miljoen leden.


Bron: Wired

Lees meer over: netflix, content, programmas, series, film, ted sarandos

Populair nieuws