Spike TV maakt scifi-serie 'Red Mars'

Spike TV maakt scifi-serie 'Red Mars'

Gebaseerd op de boekenreeks van Kim Stanley Robinson.

Zilko Tarici, 9 december 2015 om 10:13

Spike TV heeft het groene licht gegeven voor tien afleveringen van hun nieuwe project genaamd Red Mars, een scifi-/drama-serie. De serie is gebaseerd op Kim Stanley Robinsons boekenreeks, die bestaat uit een drietal boeken met de titels Red Mars, Green Mars en Blue Mars, en gaat over de twee decennia die nodig zijn om van Mars een beschaafde wereld te maken. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van een groot aantal personages.
In de serie zien we ten eerste hoe de eerste mensen op Mars arriveren om van de mysterieuze planeet iets leefbaars te maken. Deze mensen kennen elkaar nauwelijks en moeten nu zien te overleven in de meest moeilijk denkbare omstandigheden.

J. Michael Straczynski (Sense8, Babylon 5) zal de scenario's voor zijn rekening nemen en de serie produceren samen met Vince Gerardis (Game of Thrones), David Ellison, Dana Goldberg en Marcy Ross. Robinson zal als consultant fungeren en de productie moet volgend jaar van start gaan. De eerste aflevering moet in januari 2017 worden uitgezonden.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: red mars, j michael straczynski, sense8, kim stanley robinson, game of thrones

Populair nieuws