search
Dit zijn de 3 beste dystopische series die je moet kijken na 'Fallout'
Series / Specials

Dit zijn de 3 beste dystopische series die je moet kijken na 'Fallout'

Was je een grote fan van 'Fallout', dan moet je deze drie dystopische series zeker zien.

Eerder dit jaar kwam Fallout uit op Prime Video, een post-apocalyptische serie met in de hoofdrollen Ella Purnell, Walton Goggins en Aaron Moten. De serie is gebaseerd op de gelijknamige computerspelserie en was een groot succes.

Fallout is op dit moment een van de beste dystopische series en werd al vernieuwd voor een tweede seizoen. Naast Fallout zijn er tal van andere goede dystopische series die je moet zien. Hier zijn er alvast drie die je moet kijken na Fallout.

The 100


The 100 liep van 2014 tot 2020 en werd ontwikkeld door Jason Rothenberg. Het is losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Kass Morgan en volgt post-apocalyptische overlevenden van een ruimtestation, de Ark, die bijna een eeuw na een verwoestende nucleaire apocalyps terugkeren naar de aarde. De eerste mensen die naar de aarde worden gestuurd, zijn een groep jeugdige delinquenten die afstammen van overlevenden van de nucleaire ramp op de grond.

De cast van The 100 bestaat uit onder andere Eliza Taylor, Bob Morley, Marie Avgeropoulos, Devon Bostick, Christopher Larkin, Richard Harmon, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington en Lindsey Morgan.

The Handmaid's Tale


The Handmaid's Tale is gemaakt door Bruce Miller en is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1985 van de Canadese schrijfster Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een dystopie na een Tweede Amerikaanse Burgeroorlog, waarin een theonomische, totalitaire samenleving vruchtbare vrouwen, die "Handmaids" worden genoemd, onderwerpt aan slavernij voor het baren van kinderen.Elisabeth Moss speelt de hoofdrol in The Handmaid's Tale naast onder andere Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Max Minghella, Samira Wiley, Amanda Brugel en Bradley Whitford. De serie bestaat uit vijf seizoenen met een zesde en laatste seizoen dat gepland staat voor 2025.

Black Mirror


Black Mirror is een anthologieserie gemaakt door Charlie Brooker. De afleveringen verkennen verschillende genres, maar de meeste zijn gesitueerd in dystopieën van de nabije toekomst met sci-fi-technologie. De serie is geïnspireerd door The Twilight Zone en gebruikt de thema's technologie en media om commentaar te leveren op hedendaagse sociale kwesties.De serie bestaat uit 27 afleveringen verspreid over zes seizoenen en één special, naast de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch (2018). Een zevende seizoen staat gepland voor 2025. Black Mirror wordt door veel recensenten beschouwd als een van de beste televisieseries van de jaren 2010.

Kijken?


Fallout kan je kijken op Prime Video, The 100 is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.The Handmaid's Tale kan je zien op Videoland en Black Mirror vind je terug op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dit goede kijktips?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen