search
Met een strakke 8,5 op de IMDb is dit een absoluut scifi-pareltje
Series / Specials

Met een strakke 8,5 op de IMDb is dit een absoluut scifi-pareltje

'Westworld' is een van de beste scifi-series van de afgelopen jaren.

Sciencefiction en Western: het lijkt niet de meest logische combinatie, maar de geweldige serie Westworld voegt de twee genres perfect samen. De serie krijgt een topscore op de IMDb en is hiermee een must-watch voor fans van scifi.

Westworld ging in 2016 in première op HBO en is gemaakt door Jonathan Nolan en Lisa Joy. De dystopische serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Crichton uit 1973. In totaal heeft de serie 4 seizoenen.

Pretpark vol robots


Het verhaal van Westworld begint in 2050. Het bedrijf Delos Inc. heeft meerdere pretparken in bezit, waaronder een met een wild west-thema genaamd Westworld. Het park wordt gerund door robots en is bedoeld voor rijke vakantiegangers.

De robots zijn niet te onderscheiden van mensen in hun uiterlijk en zijn zo geprogrammeerd dat ze alle wensen van gasten moeten vervullen. Gasten kunnen met behulp van de robots hun wildste fantasieën uitleven.

Bekende acteurs


De robots voeren met gasten bepaalde interacties uit, gebaseerd op voorgeprogrammeerde narratieven. Nadat deze narratieven voltooid zijn, wordt het geheugen van de robots gewist. Delos Inc. gaat ervan uit dat de robots gevoelloze machines zijn en hierdoor niet geschaad worden. Maar is dat wel echt zo?In Westworld zien we een aantal zeer bekende acteurs, waaronder Evan Rachel Wood (True Blood), Jeffrey Wright (American Fiction), Ed Harris (Apollo 13), James Marsden (Hairspray), Aaron Paul (Breaking Bad) en Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs).

Goede score


De serie krijgt een geweldige score op de IMDb, namelijk een 8,5/10. Westworld wordt vooral geprezen om zijn interessante mix van genres en de verhaallijn die tot nadenken aanspoort. Alle seizoenen scoren boven de 70% op Rotten Tomatoes.

Er is alleen teleurstellend nieuws: Westworld is momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd makkelijk online bestellen.

Ook interessant
Met een bijna perfecte 98% is het zonde als je dit verborgen pareltje van HBO aan je voorbij laat gaan
Britse actrice Michaela Coel heeft intussen een mooie carrière opgebouwd. Ze werd bekend door haar sitcom Chewing Gum, die ze gemaakt heeft en ook in speelt, maar haar andere serie... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Westworld: echt een pareltje?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen