search
De altijd briljante Ian McKellen wist deze scifi-serie niet te redden: 17% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De altijd briljante Ian McKellen wist deze scifi-serie niet te redden: 17% op Rotten Tomatoes

Hoewel 'The Prisoner' een goede cast had, was het uiteindelijk een flop.

Een goede cast hebben betekent niet altijd dat de serie ook goed ontvangen zal worden. Dit was het geval met de scifi-miniserie The Prisoner uit 2009. De cast van de serie bestaat uit onder andere Jim Caviezel, Sir Ian McKellen, Ruth Wilson en Hayley Atwell.

The Prisoner is gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren zestig, die een grote invloed heeft gehad op de popcultuur en een cultstatus verkreeg. Deze remake van The Prisoner kreeg gemengde recensies, waarbij critici vonden dat het minder boeiend was dan de originele serie.

Verhaal


The Prisoner gaat over een man uit New York die wakker wordt in een mysterieus, schilderachtig, maar onontkoombaar dorp. Hij ontdekt dat hij zich bevindt in een plaats genaamd The Village, die wordt bestuurd door een man bekend als Two. Aangezien iedereen in The Village alleen met een nummer wordt aangesproken, noemt iedereen hem Six, maar hij weet dat hij een andere naam heeft en lijkt deels te weten wie hij is.

Hem wordt verteld dat hij in The Village woont en dat The Village de enige realiteit is die er is. Six' missie wordt om uit te vinden waar The Village is, wie Two is en waarom hij hem ogenschijnlijk gevangen houdt in The Village, ondanks dat Two hem vertelt dat hij een vrij man is, en hoe hij kan ontsnappen naar zijn leven terug in New York City.

17%


The Prisoner was uiteindelijk geen groot succes en eindigde met een score van 17% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "The Prisoner is een zwakke echo van de klassieke originele serie en een zware, pretentieuze sci-fi mysterie met gigantische plotgaten en vele momenten van algemene onsamenhangendheid."Ondanks de mindere recensies, werd de serie genomineerd voor een aantal prijzen, waaronder de Satellite Award voor Beste Miniserie en de Emmy Award voor Beste Cinematografie voor een Miniserie of Film. McKellen zelf werd genomineerd voor een Satellite Award en Emmy Award voor zijn rol als Two.

Kijken?


Wil je The Prisoner toch eens zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Prisoner gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen