search
Deze verplichte miniserie van Netflix kijk je in één ruk uit
Series / Featured

Deze verplichte miniserie van Netflix kijk je in één ruk uit

Maid toont het aangrijpende verhaal van een alleenstaande moeder die strijdt om te overleven.

Er zijn enkele series verstopt op Netflix die eigenlijk parels zijn. Soms kan het lastig zijn om een goede serie uit te zoeken, maar niet met deze kijktip. Door deze serie zal je je ogen niet van je beeldscherm af kunnen halen.

De serie waar we het over hebben is Maid, een Amerikaanse miniserie van Molly Smith Metzler. Maid is gebaseerd op Stephanie Lands boek Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive.

Cast en prijzen


De serie werd ongelofelijk goed ontvangen door critici en kijkers. Zo heeft Maid ook meerdere prijzen in de wacht gesleept. De serie heeft namelijk drie Golden Globes, een Critics' Choice Television Award, een Screen Actors Guild Award en nog meer gewonnen.

Deze prijzen zijn specifiek uitgedeeld aan Margaret Qualley, die in de hoofdrol als Alexandra speelt. De tweede Golden Globe was voor Andie MacDowell voor 'Best Supporting Actress in a Series, Miniseries or Television Film'.

Het verhaal


Maid vertelt het verhaal van Alexandra (of kortweg, Alex). Ze verlaat haar gewelddadige vriend, maar moet hierdoor noodgedwongen met haar peuterdochter in een opvangcentrum wonen. Alex moet haar dochter opvoeden, terwijl ze werkt als schoonmaakster voor rijke families.Volgens criticus Alexandra MacAaron van Women's Voices for Change op Rotten Tomatoes is Maid niet slechts goed entertainment, maar een serie over werkelijke problemen en een kapot systeem. Ze schrijft dan ook: "Het zou verplicht moeten zijn om te kijken."

Netflix


Maid is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Maid in een keer gekeken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen