search
Top of flop: is de nieuwe scifi-serie 'Sunny' een hit of een teleurstelling?
Series / Specials

Top of flop: is de nieuwe scifi-serie 'Sunny' een hit of een teleurstelling?

Critici prijzen Sunny, een duistere komedie gebaseerd op The Dark Manual van Colin O'Sullivan.

De laatste tijd worden er heel veel boeken verfilmd en het is hierdoor soms lastig om bij te houden welke serie de moeite waard is om te kijken. Critici op Rotten Tomatoes kunnen een grote hulp zijn bij deze beslissing. In dit artikel kom je erachter wat zij werkelijk denken van Suny.

Deze opkomende duistere komedie is gebaseerd op het boek The Dark Manual van Colin O'Sullivan. Katie Robbins, de maker van Sunny, kreeg de moeilijke taak om dit boek om te toveren in een bingewaardige serie. Is dit eigenlijk wel gelukt?

Rotten Tomatoes


Sunny vertelt het verhaal van Suzie. Haar man en zoon verdwijnen plots wanneer een vliegtuig op mysterieuze wijze crasht. Om haar te helpen met haar verdriet krijgt Suzie een gedomesticeerde robot van het bedrijf van haar man.

Deze eigenaardige serie valt goed in de smaak bij critici op Rotten Tomatoes. Zij geven Sunny namelijk een score van 90% (op het moment van schrijven), wat dus betekent dat de serie een 'top' is.

Gedurfde cinematografie


Door het verhaal van Sunny had de serie al snel apart over kunnen komen, maar dat is volgens Hayley Spencer van London Evening Standard totaal niet het geval: "Gedurfde cinematografie, een [...] hartverwarmende uitvoering van Jones. [Het is] een verhaal dat zich ontvouwt als een mysterie."Ook Dan Einav van Financial Times is enthousiast over de richting waarin de serie ingeslagen is: "Waar de serie gemakkelijk had kunnen verworden tot gimmicks of onheilspellend commentaar over onze relatie met technologie, slaagt Katie Robbins, de maker, erin de zaken doordacht, grappig en onvoorspelbaar te houden."

Apple TV+


Sunny is vanaf 10 juli te streamen op Apple TV+. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is dit een serie die jij graag zou willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen