search
Deze 4 bijzonder geliefde series werden bijzonder zwak afgerond: nieuw einde gewenst
Series / Specials

Deze 4 bijzonder geliefde series werden bijzonder zwak afgerond: nieuw einde gewenst

De fans waren niet blij met het einde van deze vier series.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er komt een moment dat een serie op zijn einde komt en dat we afscheid moeten nemen van geliefde personages die we jaren hebben gevolgd. Vaak eindigt een serie op een mooie manier, maar er zijn ook series die slecht eindigen en fans teleurgesteld achterlaten. Hier zijn vier zulke series.

We beginnen met Lost, dat liep van 2004 tot 2010 met een totaal van 121 afleveringen over zes seizoenen. Het volgt de overlevenden van een commercieel vliegtuig dat neerstort op een mysterieus eiland ergens in de Zuidelijke Stille Oceaan. In de laatste scène van Lost worden de overlevenden allemaal herenigd in een kerk waar ze samen verdergaan. Het einde van de serie is na al die jaren nog steeds controversieel en veel mensen begrijpen het nog steeds niet helemaal.

Dexter


Een andere serie die geliefd was, maar waarvan het einde minder is, is Dexter, dat liep van 2006 tot 2013. Er werden toen acht seizoenen uitgebracht met een negende seizoen, dat volgde in 2021 en 2022 onder de titel Dexter: New Blood. De serie speelt zich af in Miami en volgt Dexter Morgan (Michael C. Hall), een forensisch technicus gespecialiseerd in bloedspatanalyse, die een geheim parallel leven leidt als een wrekende seriemoordenaar.

Dexter eindigt in een explosie van gehaaste gebeurtenissen, waarbij Dexter's zus Debra (Jennifer Carpenter) omkomt en Dexter's dood in scène wordt gezet te midden van een orkaan in Miami, om vervolgens in de laatste scène als houthakker op een onbekende locatie te verschijnen. Uiteindelijk kregen we Dexter jaren later opnieuw te zien in Dexter: New Blood, maar fans van de serie bleven teleurgesteld.

How I Met Your Mother


De sitcom How I Met Your Mother liep van 2005 tot 2014 met 208 afleveringen in totaal die verdeeld waren in negen seizoenen. Het volgt Ted Mosby en zijn vriendengroep in Manhattan, New York City. Ted uit 2030 vertelt in de serie aan zijn zoon Luke en dochter Penny over de gebeurtenissen van september 2005 tot mei 2013 die leidden tot het ontmoeten van hun moeder.Je zou denken dat How I Met Your Mother zou eindigen met de ontmoeting tussen Ted en de moeder, genaamd Tracy McConnell, en dat krijgen we ook te zien. Zo hebben ze elkaar ontmoet op een treinstation. Maar dan gaan we terug naar 2030 en blijkt dat de moeder al zes jaar dood is en dat het doel van Ted's verhaal aan zijn kinderen eigenlijk was om uit te leggen dat hij verliefd was op Robin. De show eindigt met hem, die het grote romantische gebaar herhaalt dat hij in het eerste seizoen voor Robin had gemaakt. Dit einde kreeg veel kritiek van de fans omdat het de langverwachte eerste ontmoeting van Ted en de moeder minimaliseerde.

Game of Thrones


Ten slotte hebben we een van de grootste series van de afgelopen 20 jaar, Game of Thrones. Het liep van 2011 tot 2019 gedurende acht seizoenen en is gebaseerd op de boeken uit de serie Het lied van ijs en vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Game of Thrones wordt beschouwd als een van de beste televisieseries aller tijden, maar het laatste seizoen kreeg heel wat kritiek vanwege de verkorte lengte en creatieve beslissingen, waarbij velen het als een teleurstellende afsluiting beschouwden.In de laatste aflevering van Game of Thrones, getiteld The Iron Throne, gaan de personages om met de nasleep van Daenerys Targaryen's verwoesting van King's Landing en bepalen ze wie uiteindelijk over Westeros zal heersen. Dit einde miste emotionele impact en slaagde er niet in bevredigende afsluitingen te bieden voor veel personages, waaronder Jon Snow. Fans zijn nu nog steeds teleurgesteld in dit einde en vinden dat ze beter verdienden.

Kijken?


Wil je deze vier series toch eens zien? Lost kan je bekijken op Disney+, Dexter kan je vinden op Netflix, How I Met Your Mother kan je bekijken op Disney+ en Game of Thrones vind je terug op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij deze series allemaal gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen