search
Game of Thrones terug vaakst gedownloade serie
Series / Nieuws

Game of Thrones terug vaakst gedownloade serie

De serie werd ook in 2015 het vaakst illegaal gedownload.

Game of Thrones heeft het ook dit jaar voor elkaar gekregen om de vaakst illegaal gedownloade serie te zijn. De finale van seizoen 5 van de HBO fantasy hit werd volgens TorrentFreak over de hele wereld in 2015 zomaar even 14,4 miljoen keer gedownload. Tweede in de lijst is The Walking Dead. Het verschil is echter groot. De populairste episode van de zombie-reeks werd immers slechts 6,9 miljoen keer gedownload.

Dat Game of Thrones opnieuw de vaakst illegaal gedownloade reeks is van het jaar zal hard aankomen bij HBO. Het bedrijf heeft namelijk heel wat moeite gedaan om de piraterij bij hun series terug te dringen. HBO koos er met name voor om afleveringen van het vijfde seizoen wereldwijd tegelijkertijd uit te zenden. Vooral Europese fans van de reeks beklaagden zich er voorheen namelijk over dat ze veel te lang moesten wachten. Bovendien werd ook HBO Now geïntroduceerd, een mogelijkheid voor mensen zonder kabel om toch de HBO series te kunnen volgen.

Het ging dit jaar evenwel niet allemaal van een leien dakje. Ondanks bovenstaande inspanningen lekten de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen immers nog voor de première uit. Dit gebeurde doordat iemand de content had geüpload van DVD screeners die waren uitgestuurd naar diverse media.

Andere namen die in de lijst staan met vaakst gedownloade series van het jaar zijn met name The Big Bang Theory (4,4 miljoen keer) en Arrow (3,9 miljoen keer).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen