search

Ons nieuws van maandag 28 december 2015

Frank Darabont wilde andere hoofdrolspeler voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Frank Darabont wilde andere hoofdrolspeler voor 'The Walking Dead'

Het had zomaar anders kunnen lopen met de show!

Het is algemeen bekend dat de ontwikkeling van The Walking Dead in eerste instantie niet gemakkelijk ging. Oorspronkelijk zou showrunner Frank Darabont een andere acteur voor de rol van Rick Grimes gewild hebben dan zender AMC. Dit blijkt uit een Reddit-sessie. Darabont wilde graag dat Thomas Jane de rol zou spelen. Uiteindelijk kreeg hij uiteraard niet zijn zin en ging de hoofdrol naar Andrew Lincoln.

Darabont nam zijn serie voordat deze naar AMC ging naar andere zenders, waaronder NBC en HBO. NBC weigerde de serie te maken, omdat het naar het schijnt niet geloofde in het succes van een zombieserie. HBO wilde niet omdat het zich niet kon vinden in de plannen van Darabont. Die wilde veel meer kijken naar de oorsprong van de apocalypse, iets wat AMC nu doet met de serie Fear the Walking Dead.

Het zesde seizoen van The Walking Dead gaat in februari verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actie en humor in spot 'Legends of Tomorrow'
Series / Trailer

Actie en humor in spot 'Legends of Tomorrow'

Blijkbaar wil The CW ook weer niet al te serieus zijn.



The CW heeft een nieuwe TV-spot vrijgegeven voor Legends of Tomorrow. Waar een aantal spots erg serieus waren, is dat nu minder het geval. De humor van de serie wordt vooral benadrukt, met bijvoorbeeld citaten als "you can thank us later" en "let's get weird in the seventies". De spin-off van Arrow en The Flash zal hoe het er nu op lijkt op 21 januari 2016 in première gaan.

Rollen in de vijftien afleveringen tellende serie zijn er voor onder meer Ray Palmer (Brandon Routh), Martin Stein (Victor Garber), Ciara Renee (Kendra Saunders), Captain Cold (Wentworth Miller), Heat Wave (Dominic Purcell) en Rip Hunter (Arthur Darvill).

In de serie reist Rip Hunter terug naar het verleden om daar een groep helden en schurken te verzamelen, om zo gezamenlijk een ogenschijnlijk niet te stoppen bedreiging. Daarmee staat niet alleen de Aarde op het spel, maar ook de tijd zelf. Kan dit team een onsterfelijke bedreiging verslaan?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Game of Thrones terug vaakst gedownloade serie
Series / Nieuws

Game of Thrones terug vaakst gedownloade serie

De serie werd ook in 2015 het vaakst illegaal gedownload.

Game of Thrones heeft het ook dit jaar voor elkaar gekregen om de vaakst illegaal gedownloade serie te zijn. De finale van seizoen 5 van de HBO fantasy hit werd volgens TorrentFreak over de hele wereld in 2015 zomaar even 14,4 miljoen keer gedownload. Tweede in de lijst is The Walking Dead. Het verschil is echter groot. De populairste episode van de zombie-reeks werd immers slechts 6,9 miljoen keer gedownload.

Dat Game of Thrones opnieuw de vaakst illegaal gedownloade reeks is van het jaar zal hard aankomen bij HBO. Het bedrijf heeft namelijk heel wat moeite gedaan om de piraterij bij hun series terug te dringen. HBO koos er met name voor om afleveringen van het vijfde seizoen wereldwijd tegelijkertijd uit te zenden. Vooral Europese fans van de reeks beklaagden zich er voorheen namelijk over dat ze veel te lang moesten wachten. Bovendien werd ook HBO Now geïntroduceerd, een mogelijkheid voor mensen zonder kabel om toch de HBO series te kunnen volgen.

Het ging dit jaar evenwel niet allemaal van een leien dakje. Ondanks bovenstaande inspanningen lekten de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen immers nog voor de première uit. Dit gebeurde doordat iemand de content had geüpload van DVD screeners die waren uitgestuurd naar diverse media.

Andere namen die in de lijst staan met vaakst gedownloade series van het jaar zijn met name The Big Bang Theory (4,4 miljoen keer) en Arrow (3,9 miljoen keer).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser voor  'Orphan Black' seizoen 4
Series / Trailer

Teaser voor 'Orphan Black' seizoen 4

In april keert de geliefde sci-fi serie terug.



In april zal het vierde seizoen van Orphan Black debuteren op de zender BBC America. Dit is bekendgemaakt via bovenstaande teaser.

De Candese sci-fi serie, ook uitgezonden op de zender Space, weet zich steeds meer in de kijker te spelen. De afgelopen jaren wist Orphan Black heel wat prijzen en nominaties in de wacht te slepen. Vooral Tatiana Maslany heeft de nodige awardshows mogen aflopen. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe en in 2015 ontving ze een Primetime Emmy-nominatie.

In de serie (IMDB = 8,4, RT = 91%) speelt Maslany vijf clones, met de namen Sarah, Alison, Helena, Cosima en Rachel. Andere rollen worden ingevuld door onder meer Kevin Hanchard, Dylan Bruce en Jordan Gavaris. Het nieuwe seizoen bestaat opnieuw uit 10 afleveringen. In Nederland is Orphan Black te volgen via BBC3, OUTTV en Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.