search
Netflix nu bijna wereldwijd beschikbaar
Series / Nieuws

Netflix nu bijna wereldwijd beschikbaar

In één klap is de streamingdienst in nog eens 130 landen beschikbaar.

Netflix meldde gisteren tijdens een keynote van baas Reed Hastings op de CES 2016 dat de dienst nu wereldwijd beschikbaar is. De dienst is in één klap in nog eens 130 landen beschikbaar in de wereld en daarmee inderdaad bijna overal beschikbaar. Grote afwezige op de lijst "“ iets wat Netflix overigens zelf meteen toegaf in het persbericht "“ is China. Het land heeft de streamingdienst nog niet geaccepteerd daar.


Maar ook andere landen en delen van de wereld ontbreken nog: Noord-Korea, Syrië en de Krim, wegens de restricties die de Amerikaanse regering aan bedrijven oplegt. Uitbreiden naar die gebieden mag niet. Desondanks is het een indrukwekkende prestatie van Netflix, dat wel iets te vieren heeft.

"Vandaag heb je de geboorde van een nieuw wereldwijd internet TV-netwerk meegemaakt," vertelde Hastings. "Met deze lancering kunnen consumenten van over de hele wereld "“ van Singapore tot St. Petersburg, van San Francisco tot Sao Paolo "“ tegelijk genieten van TV-series en films, zonder te hoeven wachten. Met behulp van internet leggen we de macht in handen van de consument om waar dan ook, wanneer dan ook en hoe dan ook te kijken."

Voor de lancering zijn er nog meer nieuwe talen toegevoegd waarin Netflix beschikbaar is: Arabisch, Koreaans, Vereenvoudigd en Traditioneel Chinees. Daarmee is de dienst nu beschikbaar in 21 talen, maar daar komen er snel meer bij. "Vanaf vandaag zullen we luisteren en leren, en langzaam meer talen, meer content en meer manieren toevoegen voor mensen om met Netflix te werken. We kijken er naar uit om geweldige verhalen van over de hele wereld naar mensen over de hele wereld te brengen."

Netflix lanceerde in 2007 zijn streamingdienst en is nu dus voor het eerst praktisch wereldwijd (in 190 landen) beschikbaar. Er zijn zo'n 70 miljoen abonnees en dat aantal zal met de wereldwijde lancering snel groeien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen