search

Ons nieuws van donderdag 7 januari 2016

History plaatst order voor 2 nieuwe series
Series / Nieuws

History plaatst order voor 2 nieuwe series

Twee nieuwe historische series in de planning.

History heeft bekend gemaakt dat het twee nieuwe series met een... jawel historisch kantje in de planning heeft opgenomen. De eerste serie kreeg de naam Knightfall en zal in eerste instantie over tien afleveringen beschikken. De serie zal in première te zien zijn ergens aan het eind van 2016.

Op moment van schrijven is er voor Knightfall nog geen cast bekend gemaakt. Verwacht evenwel een aantal stevig uit de kluiten gewassen heren die de kruistochten zullen moeten aanvatten. Jeremy Renner werd aangeduid als executive producer van het project, maar zal op een bepaald ogenblik ook zijn opwachting maken in de serie.

De tweede reeks die History in de planning heeft opgenomen is Six. In deze serie volgen we het Navy Seal Team Six op hun jacht naar een Taliban leider in Afrika. Voor Six geldt op dit ogenblik een bestelling van 8 afleveringen. De veronderstelling is dat er van Six meerdere seizoenen zullen verschijnen die zich telkens in een ander deel van de wereld zullen afspelen.

Ben jij te vinden voor deze twee nieuwe projecten van History?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Relatie Punisher, Elektra en 'Daredevil' uitgelegd
Series / Nieuws

Relatie Punisher, Elektra en 'Daredevil' uitgelegd

En bekijk een spannende motion poster voor de Marvel/Netflix-serie.

In een interview met Empire Magazine ging acteur Charlie Cox kort in op de relatie van zijn personage Daredevil met de Punisher (Jon Bernthal) en Elektra (Elodie Yung). Daarnaast is er op Facebook een motion poster vrijgegeven, waarin we Daredevil in kostuum zien. Op de achtergrond verschijnt onheilspellend de zin "we've been waiting for you".

Dan de relatie van Daredevil met de Punisher. "Het is erg ingewikkeld. Het voelt alsof ze gezworen vijanden zijn, maar soms voelt het ook alsof het beste vrienden en broers hadden kunnen zijn. Om overeenkomsten te vinden moeten er compromissen gesloten worden."

Er zou verder mogelijk een liefdesrelatie ontstaan tussen Daredevil en Elektra. "Ik denk dat iedere man ooit een Elektra gezien heeft. Als je je die relatie voorstelt, een erg vurige, lustvolle, liefdevolle en haatvolle relatie. Als je dan twee mensen hebt die serieus goed zijn in de vechtkunsten, krijg je een interessante dynamiek."

Across the globe, the streets just got safer. #Daredevil #NetflixEverywhere

Posted by Marvel's Daredevil on Wednesday, 6 January 2016

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser tweede seizoen 'Daredevil'
Series / Trailer

Teaser tweede seizoen 'Daredevil'

En wanneer vindt de première plaats?De eerste teaser voor Marvel/Netflix-serie Daredevil vrijgegeven. Hierin wordt de religieuze identiteit van Matt Murdock (Charlie Cox) nog eens benadrukt. Tegelijk horen we dialoog uit het eerste seizoen, waarin we in het kort de grote problemen van Matt nog eens horen langskomen. "Waarom voel ik me nog schuldig?" vraagt Matt aan Father Lantom (Peter McRobbie), die daarop antwoordt: "Schuldgevoelens kunnen iets goeds zijn. Ze kunnen een indicatie zijn dat je werk nog niet afgerond is."

Naast bovenstaande teaser is er ook eindelijk een premièredatum voor het seizoen. De laatste geruchten wezen erop dat de serie in maart verder zou gaan en dan specifiek op 25 maart, de premièredatum van DC-film Batman v Superman: Dawn of Justice in de Verenigde Staten. Dat blijkt niet het geval te zijn: Marvel en Netflix geven het tweede seizoen op 18 maart vrij, dus iets eerder.

Komend seizoen wordt het spannend voor Matt. Hij zal het op moeten nemen tegen de Punisher (Jon Bernthal), die er hardere methodes op nahoudt om de stad veilig te houden. Daarnaast komt er een nieuwe potentiële liefde voor Matt voorbij, Elektra (Elodie Yung), die er ook andere methodes op nahoudt en het prototype 'foute vriendin' is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix nu bijna wereldwijd beschikbaar
Series / Nieuws

Netflix nu bijna wereldwijd beschikbaar

In één klap is de streamingdienst in nog eens 130 landen beschikbaar.

Netflix meldde gisteren tijdens een keynote van baas Reed Hastings op de CES 2016 dat de dienst nu wereldwijd beschikbaar is. De dienst is in één klap in nog eens 130 landen beschikbaar in de wereld en daarmee inderdaad bijna overal beschikbaar. Grote afwezige op de lijst "“ iets wat Netflix overigens zelf meteen toegaf in het persbericht "“ is China. Het land heeft de streamingdienst nog niet geaccepteerd daar.

Maar ook andere landen en delen van de wereld ontbreken nog: Noord-Korea, Syrië en de Krim, wegens de restricties die de Amerikaanse regering aan bedrijven oplegt. Uitbreiden naar die gebieden mag niet. Desondanks is het een indrukwekkende prestatie van Netflix, dat wel iets te vieren heeft.

"Vandaag heb je de geboorde van een nieuw wereldwijd internet TV-netwerk meegemaakt," vertelde Hastings. "Met deze lancering kunnen consumenten van over de hele wereld "“ van Singapore tot St. Petersburg, van San Francisco tot Sao Paolo "“ tegelijk genieten van TV-series en films, zonder te hoeven wachten. Met behulp van internet leggen we de macht in handen van de consument om waar dan ook, wanneer dan ook en hoe dan ook te kijken."

Voor de lancering zijn er nog meer nieuwe talen toegevoegd waarin Netflix beschikbaar is: Arabisch, Koreaans, Vereenvoudigd en Traditioneel Chinees. Daarmee is de dienst nu beschikbaar in 21 talen, maar daar komen er snel meer bij. "Vanaf vandaag zullen we luisteren en leren, en langzaam meer talen, meer content en meer manieren toevoegen voor mensen om met Netflix te werken. We kijken er naar uit om geweldige verhalen van over de hele wereld naar mensen over de hele wereld te brengen."

Netflix lanceerde in 2007 zijn streamingdienst en is nu dus voor het eerst praktisch wereldwijd (in 190 landen) beschikbaar. Er zijn zo'n 70 miljoen abonnees en dat aantal zal met de wereldwijde lancering snel groeien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'X-Men'-serie 'Legion' vindt hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

'X-Men'-serie 'Legion' vindt hoofdrolspeelster

Actrice Rachel Keller speelt een mutant in deze serie over David Haller.

Deadline meldt dat Rachel Keller (Fargo) als eerste gecast is in de aankomende X-Men serie Legion. Wie ze gaat spelen is niet bekend, maar Deadline weet haar wel te omschrijven als een "rommelige, optimistische vrouw." Haar mutantenkrachten zouden iets te maken hebben met lichamelijke aanraking.

Deze eerste van twee geplande series vertelt het verhaal van David Haller. Hij worstelt al sinds zijn tienertijd met mentale ziekten. Gediagnosticeerd als schizofreen, heeft David zijn leven in en buiten psychiatrische behandelcentra doorgebracht. Maar na een vreemde ervaring met een andere patiënt moet hij de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij ziet echt zijn. Belangrijk om te weten is verder dat David de zoon is van niemand minder dan Charles Xavier.

Welke rol Keller in het geheel speelt, of hoe ze verbonden is met David, weten we nog niet. De serie wordt geproduceerd door Noah Hawley voor FX. Een premièredatum is er niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: Januari 2016
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: Januari 2016

Met onder meer True Detective, Mad Man, Flikken Maastricht, Black Sails en Ripper Street.

Voor wie dol is op Blu-ray en Dvd-uitgaven van series kan deze maand kiezen uit een kleinere selectie releases.

Hieronder de lijst met Dvd en Blu-ray releases in januari:

6 januari: Downton Abbey (Seizoen 6, Deel 2)
13 januari: Flashpoint (Seizoen 1-6)
13 januari: Saving Hope (Seizoen 2)
19 januari: Volgens Jacqueline
20 januari: Black Sails (Seizoen 2)
22 januari: Flikken Maastricht (Seizoen 10)
26 januari: Het Geheim Van Eyck
26 januari: The Bletchley Circle (Seizoen 2)
26 januari: Stonemouth
26 januari: Rebound / Les Revenants (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
26 januari: Ripper Street (Seizoen 1-3) Ook op Blu-ray
27 januari: Forever (Seizoen 1)
27 januari: True Detective (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
29 januari: Mad Men (Seizoen 7) Ook op Blu-ray
29 januari: CSI (Seizoen 15, Deel 1)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.