NBC claimt kijkcijfers Netflix te hebben

NBC claimt kijkcijfers Netflix te hebben

Wat is de best bekeken serie op Netflix?

Jim Pedd, 15 januari 2016 om 10:10

Netflix geeft geen informatie vrij over het aantal kijkers van Originals, zoals Daredevil, Jessica Jones, Orange is the New Black en Narcos. NBC stelt nu middels een unieke aanpak kijkcijfers achterhaald te hebben en die lijken redelijk te passen binnen de cijfers die gewone zenders laten zien. Of ze kloppen? Dat weten we niet, maar de cijfers moeten met een korrel zout genomen worden. NBC mat de data van 15.000 Amerikaanse gebruikers. Via hun telefoon werd gekeken welke audio te horen was, die gekoppeld werd aan Netflix-series.
Op die manier zou achterhaald zijn dat tussen september en december door gemiddeld 4,8 miljoen volwassenen tussen de 18 en 49 naar Jessica Jones gekeken hebben. Verder keken 3,9 miljoen mensen gemiddeld naar Master of None en 3,2 miljoen naar Narcos. Tot slot zou Orange is the New Black tot twee maanden na de première gemiddeld 644.000 kijkers getrokken hebben.

De cijfers worden door Netflix niet vrijgegeven, omdat het niet nodig is voor adverteerders. Daar heeft de streamingdienst immers in z’n geheel niet mee te maken. Een reactie van Netflix is er niet op de vermeende cijfers.

Bron: THR

Lees meer over: Netflix, kijkcijfers, streaming, Daredevil, jessica jones, orange is the new black, narcos, master of none, nbc

Populair nieuws