search
'The Witch'-regisseur maakt miniserie over Grigori Raspoetin
Series / Nieuws

'The Witch'-regisseur maakt miniserie over Grigori Raspoetin

Rasputin was een beruchte persoonlijke adviseur van de Russische tsaar Nicolaas II.

Robert Eggers, de regisseur van de kritisch bejubelde horrorfilm The Witch (waarvan nog steeds geen Nederlandse releasedatum bekend is gemaakt), zal een 6-8 afleveringen lange miniserie maken over het leven van Grigori Raspoetin. Media Rights Capital en Parts and Labor produceren het project, dat zal laten zien hoe de gestoorde monnik aan de macht kwam en adviseur werd van de Russische tsarenfamilie en de persoonlijke dokter van de jonge zoon van tsaar Nicolaas II. Ook zullen we zien hoe Raspoetin op bloederige wijze om het leven werd gebracht in St. Petersburg in 1916.


Dit project moet niet verward worden met de film over Raspoetin, waarvan Jason Hall (American Sniper het script schrijft en Leonardo DiCaprio mogelijk de hoofdrol in zal spelen. Eggers werkt momenteel ook aan een nieuwe versie van Nosferatu, gebaseerd op F.W. Murnau's horrorklassieker uit 1922.

De rol van Raspoetin is door de jaren heen al door verschillende topacteurs gespeeld. Christopher Lee, Gerard Depardieu, Tom Baker en Alan Rickman speelden allen de doorgedraaide monnik. Rickman won zelfs een Emmy, een Golden Globe en een SAG Award voor zijn acteerprestatie.

Aanbevolen artikelen