search

Ons nieuws van woensdag 24 februari 2016

De eerste Duitse Netflix Original-serie 'Dark' vanaf 2017 te zien
Series / Nieuws

De eerste Duitse Netflix Original-serie 'Dark' vanaf 2017 te zien

Serie wordt gemaakt door de makers van het Oscarwinnende 'Das Leben der Anderen'.

Met de serie Dark heeft Netflix groen licht gegeven aan de eerste Duitse Netflix Original serie. Deze zal vanaf 2017 exclusief via de streamingservice te zien zijn.

De serie zal gaan over een klein Duits plaatsje, waar twee jonge kinderen plotseling verdwijnen. Hiermee komen de geheimen en de verknipte relaties van vier verschillende families aan het licht. Via een bovennatuurlijke twist zal de verdwijning ook te maken hebben met iets dat in 1986 in hetzelfde stadje is gebeurd.

In totaal zal het eerste seizoen bestaan uit tien afleveringen van elk een uur. Quirin Berg en Max Wiedemann gaan de serie produceren. Zij maakten eerder het Oscarwinnende Duitse drama Das Leven der Anderen. Baran bo Odar gaat de afleveringen regisseren.

"We kijken er ontzettend naar uit om de eerste Netflix Original serie van Duitse bodem te gaan filmen," aldus Odar. "Om onderdeel te zijn van iets dat ons geweldige series bracht als House of Cards en Bloodline is een enorme eer. Dark zal een mysterie serie zijn, en ik kijk er in het bijzonder naar uit om te werken met nieuw Duits talent. Dit belooft een geweldig avontuur te worden en ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
MTV- series 'Faking It' en 'Akward' vieren feest in Amsterdam
Series / Nieuws

MTV- series 'Faking It' en 'Akward' vieren feest in Amsterdam

Nieuwe seizoenen van beide series gaan 16 maart in première.

Twee van de populairste gescripte series van MTV zijn Faking It en Akward. Van beide series zal op 16 maart aanstaande een nieuw seizoen in première gaan in de Benelux en daarom kwamen van elk van deze series een van de hoofdrolspelers, Katie Stevens uit Faking It en Jillian Rose Reed uit Akward , naar Nederland voor een feestelijk evenement in The Hoxton in Amsterdam. Daar werden de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen in hun bijzijn vertoond met aansluitend onder meer een Q&A met de twee actrices.



Van Faking It zal het derde seizoen in première gaan. Deze romantische komedie over twee beste vrienden (gespeeld door Rita Volk en Katie Stevens) die dolgraag populair willen zijn. Na talloze pogingen om bij groepjes aan te sluiten, komen ze per ongeluk uit de kast als lesbiennes. Dat blijkt een gouden zet, want ze zijn meteen de sterren van de school. Alleen blijkt het wel moeilijk om deze neprelatie in stand te houden zonder in de war te raken van hun gevoelens. In het derde seizoen draait het allemaal om vriendschap en hoe moeilijk het kan zijn deze in stand te houden.



Akward gaat over muurbloempje Jenna Hamilton die na een ongeluk begint op te vallen en aandacht krijgt van haar klasgenoten. Alleen is dit niet het soort aandacht waarop ze hoopte. De show volgt Jenna's leven op een grappige en totaal herkenbare manier. Van Akward verschijnt vanaf 16 maart het tweede deel van het vijfde seizoen. Hierin komt Jenna erachter dat leven na de middelbare school nog net zo 'akward' is als altijd.

Credit MTV "“ Samuel van Leeuwen

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jean-Claude Van Damme in nieuwe Amazon serie
Series / Nieuws

Jean-Claude Van Damme in nieuwe Amazon serie

De muscles from Brussels is back!

Amazon heeft bekend gemaakt dat het, het licht op groen heeft gezet voor een pilot van een serie met niemand minder dan Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol. Van Damme zou in het nieuwe Amazon project, welke een actie-komedie moet gaan worden gewoon zichzelf spelen. In de serie kruipt Van Damme dan ook in de huid van Jean-Claude Van Johnson, een acteur en specialist in martial-arts.

Van Johnson besluit om terug te keren uit pensioen om het als undercover op te nemen tegen verschillende schurken die de stad onveilig maken. Het spreekt voor zich dat Van Johnson zich op deze manier al snel in de nesten werkt waardoor ook hij opgejaagd wild wordt. Klinkt niet slecht toch?!

Uiteraard dient eerst de pilot van de reeks nog te worden goedgekeurd vooraleer we kunnen spreken over een echt nieuw project, maar de eerste informatie is alvast veelbelovend. Met van Damme in de hoofdrol achten we bovendien de kans dat er een eerste episode te zien zal zijn meer dan aanzienlijk.

Kijk jij ook zo uit naar een gloednieuwe serie met Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig geen spin-off voor 'The Punisher'
Series / Nieuws

Voorlopig geen spin-off voor 'The Punisher'

Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend als we denken.

Afgelopen maand waren er meerdere geruchten dat Marvel en Netflix Jon Bernthals The Punisher, zoals hij te zien is in het tweede seizoen van Daredevil, een eigen serie wilde geven. Marvel's Head of Television zegt tegen Digital Spy dat dit niet het geval is. Er wordt op dit moment niet gewerkt aan de show.

"Het is natuurlijk wel onze hoop dat elk van onze personages omarmd wordt en dat mensen er meer van willen zien," vertelde Loeb. Hij is verder verbaasd met het tweede seizoen van Jessica Jones. "Toen ze dat aankondigden kon je overal lezen dat niemand het een verrassing zou moeten vinden. Maar ik vond het wel een verrassing. Het is geen gegeven in de televisie. Het feit dat we verhalen mogen blijven vertellen met deze personages laat zien hoe hoog de kwaliteit is van de verhalen en het acteerwerk en het schrijfwerk. We vertellen de best mogelijke verhalen die we kunnen bij Netflix en ze reageren er goed op."

Daredevil seizoen twee valt vanaf 18 maart te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witch'-regisseur maakt miniserie over Grigori Raspoetin
Series / Nieuws

'The Witch'-regisseur maakt miniserie over Grigori Raspoetin

Rasputin was een beruchte persoonlijke adviseur van de Russische tsaar Nicolaas II.

Robert Eggers, de regisseur van de kritisch bejubelde horrorfilm The Witch (waarvan nog steeds geen Nederlandse releasedatum bekend is gemaakt), zal een 6-8 afleveringen lange miniserie maken over het leven van Grigori Raspoetin. Media Rights Capital en Parts and Labor produceren het project, dat zal laten zien hoe de gestoorde monnik aan de macht kwam en adviseur werd van de Russische tsarenfamilie en de persoonlijke dokter van de jonge zoon van tsaar Nicolaas II. Ook zullen we zien hoe Raspoetin op bloederige wijze om het leven werd gebracht in St. Petersburg in 1916.

Dit project moet niet verward worden met de film over Raspoetin, waarvan Jason Hall (American Sniper het script schrijft en Leonardo DiCaprio mogelijk de hoofdrol in zal spelen. Eggers werkt momenteel ook aan een nieuwe versie van Nosferatu, gebaseerd op F.W. Murnau's horrorklassieker uit 1922.

De rol van Raspoetin is door de jaren heen al door verschillende topacteurs gespeeld. Christopher Lee, Gerard Depardieu, Tom Baker en Alan Rickman speelden allen de doorgedraaide monnik. Rickman won zelfs een Emmy, een Golden Globe en een SAG Award voor zijn acteerprestatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.