search
De eerste Duitse Netflix Original-serie 'Dark' vanaf 2017 te zien
Series / Nieuws

De eerste Duitse Netflix Original-serie 'Dark' vanaf 2017 te zien

Serie wordt gemaakt door de makers van het Oscarwinnende 'Das Leben der Anderen'.

Met de serie Dark heeft Netflix groen licht gegeven aan de eerste Duitse Netflix Original serie. Deze zal vanaf 2017 exclusief via de streamingservice te zien zijn.


De serie zal gaan over een klein Duits plaatsje, waar twee jonge kinderen plotseling verdwijnen. Hiermee komen de geheimen en de verknipte relaties van vier verschillende families aan het licht. Via een bovennatuurlijke twist zal de verdwijning ook te maken hebben met iets dat in 1986 in hetzelfde stadje is gebeurd.

In totaal zal het eerste seizoen bestaan uit tien afleveringen van elk een uur. Quirin Berg en Max Wiedemann gaan de serie produceren. Zij maakten eerder het Oscarwinnende Duitse drama Das Leven der Anderen. Baran bo Odar gaat de afleveringen regisseren.

"We kijken er ontzettend naar uit om de eerste Netflix Original serie van Duitse bodem te gaan filmen," aldus Odar. "Om onderdeel te zijn van iets dat ons geweldige series bracht als House of Cards en Bloodline is een enorme eer. Dark zal een mysterie serie zijn, en ik kijk er in het bijzonder naar uit om te werken met nieuw Duits talent. Dit belooft een geweldig avontuur te worden en ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen