search
Dvd-recensie: 'Black Sails' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Black Sails' seizoen 2

De show heeft een erg nette uitgave gekregen.

Bedenkers: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg | Cast: Luke Arnold (John Silver), Zach McGowan (Captain Charles Vane), Jessica Parker Kennedy (Max), Louise Barnes (Miranda Barlow), Toby Stephens (Captain Flint) | Jaren: 2014 - heden | TV-release: Starz

Na een acht afleveringen tellend eerste seizoen, besloot zender Starz tot het maken van nog een tweede seizoen van Black Sails. Ditmaal waren er tien afleveringen, waarin de avonturen van Captain Flint, John Silver en de rest van de bemanning van de Walrus verder ging. Het tweede seizoen van de piratenserie is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Seizoen 2 start nadat de bemanning van de Walrus is gestrand en zij een plan moeten bedenken om het kostbare goud van Urca te bemachtigen. Maar een leger Spaanse soldaten laat dit niet zomaar gebeuren. Flint en Silver moeten hun krachten bundelen in een wanhopige poging om te overleven nu hun misdaden tegen hun broeders geen geheim meer zijn. Ondertussen heeft Eleanor Guthrie moeite om haar greep op Nassau te behouden en is er een gewelddadige nieuwe piraat, Ned Low, in het spel gekomen.

Kapitein Charles Vane moet in het heetst van de strijd kiezen tussen het respect van zijn mannen of het leven van Eleanor. Verder weet niemand dat er al een prijs van onschatbare waarde het eiland binnengesmokkeld is die voorgoed het leven verandert. Wat vinden de inwoners van Nassau: zijn ze mannen of zijn ze monsters?

Waar het eerste seizoen gemengde reacties kreeg, zijn mensen over dit tweede seizoen een stuk positiever. Men vindt het vooral een scherpere serie, met betere scripts en beter acteerwerk. Het is nu meer een seire voor het publiek dan het eigenlijk eerst was. Dat valt ook wel te zien in de kijkcijfers, die er iets op vooruit zijn gegaan (hoewel niet veel). Gemiddeld keken er zo'n 0,8 miljoen mensen naar elke aflevering.Dvd: Black Sails seizoen 2 | Duur: 10 uur | Release: februari 2015 | Video: 1.78:1 (16:9) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3 x Dvd | EAN: 8-712626-091271 | Met dank aan: 20th Century Fox

Ditmaal hebben we een Dvd te pakken van de serie en dus niet de Blu-ray zoals bij het eerste seizoen het geval was. Desondanks ziet het er prima uit allemaal: er is een slipcover met een sfeervolle afbeelding van een skelet dat de piratenvlag probeert te pakken. Verder laat elke schijf weer een andere hoofdpersoon zien.

De serie ziet er prima uit, met genoeg diepte in de shots en er is ook overal iets te zien. Sommige scènes bruisen van het leven en dat is knap. De serie ziet er bijzonder goed uit voor een digitaal opgenomen geheel. Vooral de kleuren springen eruit: de oceaan is ook echt helder blauw en zwart is echt zwart. Detail is er zoals gezegd voldoende, al is het niet zo scherp als wanneer we een Blu-ray hadden gekregen.

Naast de mooie beelden, is er ook een prima audio. Vooral vechtscènes springen eruit, met veel omgevingsgeluiden. Je hoort de geweerschoten, kanonskogels vliegen, schreeuwende gewonden enzovoort. Het dialoog had beter gekund, maar is alsnog helder te horen.

De extra's
Er is ongeveer veertig minuten aan extra's toegevoegd aan de uitgave. Er is bijvoorbeeld een mini-documentaire die ingaat op de afleveringen van het tweede seizoen en wat er allemaal in gebeurd is. Daarnaast zijn er featurettes over de schepen, de details die we in de show te zien krijgen, de training van de cast en is er een mini-docu over de invloed van de geschiedenis op keuzes die de makers gemaakt hadden.Toekomst
Hier in Nederland moeten we nog het derde seizoen kunnen kopen, maar in de VS was dat al te zien. De serie krijgt gewoon een vierde seizoen, dat vermoedelijk in 2017 te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen