search

Ons nieuws van donderdag 25 februari 2016

'Iron Fist': Titelrol voor 'Game of Thrones'-ster Finn Jones!
Series / Nieuws

'Iron Fist': Titelrol voor 'Game of Thrones'-ster Finn Jones!

Vierde Netflix/Marvel-held is gevonden.

Een aantal maanden geleden debuteerde het eerste seizoen van Jessica Jones, nadat eerder in 2015 al Daredevil was gelanceerd. Volgende maand verschijnt van Daredevil het tweede seizoen en later dit jaar verschijnt Luke Cage. In 2017 kunnen we waarschijnlijk Iron Fist verwelkomen. Na flink wat geruchten is nu eindelijk de naam van de acteur bekend die de titelrol in Iron Fist invult.

Dit wordt volgens Entertainment Weekly Finn Jones, vooral bekend van zijn rol als Loras Tyrell in Game of Thrones. Hij gaat Iron Fist spelen, in het dagelijks leven bekend als Danny Rand. Hij is een meester in martial arts en is opgegroeid in de onsterfelijke stad K'un-Lun. Rand gebruikt zijn familiekapitaal om de armen van New York te steunen. In de comics is hij vooral een handlanger van Luke Cage.

Hieronder een foto van de acteur, in Game of Thrones:



De showrunner wordt Scott Buck en naar verwachting verschijnt het eerste seizoen van Iron Fist in 2017 op Netflix. Daarvoor krijgen we minimaal het tweede seizoen van Daredevil te zien (vanaf 18 maart) en het debuutseizoen van Luke Cage (eind 2016). Ook zou er een tweede seizoen van Jessica Jones moeten verschijnen, voor of na Iron Fist. Na Iron Fist krijgen we de team-up miniserie The Defenders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel Elektra in nieuwe trailer 'Daredevil' seizoen 2
Series / Trailer

Veel Elektra in nieuwe trailer 'Daredevil' seizoen 2

Volgende maand op Netflix! En is dat The Hand?



Hierboven kun je een blik werpen op de tweede trailer voor het tweede seizoen van Daredevil. In de superheldenserie van Marvel Entertainment zien we twee nieuwe helden voorbijkomen: Frank Castle/The Punisher van Jon Bernthal en Elktra Natchios/Elektra van Elodie Yung. Deze nieuwe trailer laat vooral veel beelden zien van de laatste. Ook is er een eerste blik te zien op The Hand.

In het nieuwe seizoen wordt Matt Murdock / Daredevil opnieuw gespeeld door Charlie Cox. Andere rollen zijn voor Deborah Ann Woll (Karen Page), Elden Henson (Foggy Nelson) en Rosario Dawson (Claire Temple). Op 18 maart zet Netflix de dertien episodes online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tony Todd mogelijk terug voor 'Star Trek'
Series / Nieuws

Tony Todd mogelijk terug voor 'Star Trek'

Hij speelde al in Deep Space Nine, The Next Generation én Voyager.

Acteur Tony Todd keert mogelijk terug naar het universum van Star Trek. Hij was eerder te zien in Star Trek: The Next Generation en Deep Space Nine als Worfs broer Kurn en in Star Trek: Voyager als Alpha Hirogen. Hij lijkt nu opnieuw kans te maken om in de franchise te zien te zijn.

"CBS maakt weer een eigen serie en ik sta op een erg korte lijst," vertelde hij. "Het ligt nog een jaar in de toekomst. Ze gaan nog geen officiële cast tekenen tot waarschijnlijk het vierde kwartaal van het jaar. Mijn enige zorg is dat het een online ding wordt, dat snap ik niet helemaal."

Verder deelde hij zijn twijfels om als vaste kracht aan de serie te werken. "Dat heb ik nooit gedaan. Ik heb het altijd vermeden omdat ik ervan hou verschillende personages te spelen. Maar dit is een jaar waarin we naar wat dingen kijken en ik weet zeker dat we erover blijven horen."

De serie wordt gemaakt door Bryan Fuller en Alex Kurtzman en zal exclusief te zien zijn op CBS All Access, een streamingkanaal dat maandelijks 5,99 dollar kost.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties Marvels 'Daredevil' s2!
Series / Trailer

Eerste reacties Marvels 'Daredevil' s2!

En bekijk een promo van Elektra.

Het eerste seizoen van Marvel/Netflix-serie Daredevil haalde soms hoge hoogtes, maar ook diepe dalen. Naast onderstaande promo van Elodie Yungs Elektra, zijn nu ook de eerste reacties op het tweede seizoen binnen. Het lijkt erop dat dit seizoen net zo onthaald wordt. Over het algemeen zijn recensenten wel positief, maar merken ze op dat de slechte kanten net zo aanwezig zijn als vorig jaar.

Zo schrijft Variety het volgende: "Na een vooral goed debuut op Netflix, begint Marvel's Man Zonder Angst het tweede seizoen op een onevenwichtige manier. Soms voelt het alsof hij weg is gegaan van het duistere, naar de realiteit van Sam Peckinpah films, compleet met slow-motion kogels en rondspattend bloed. Als je blijft kijken, komt de serie weer tot zichzelf en zijn er een paar geweldige actiescenes te zien, en mooie introducties van belangrijke personages als Punisher en Elektra."

Den of Geek is het daar grotendeels mee eens, maar benadrukt ook dat er net zoveel fouten in het seizoen zitten als bij het eerste. Maar: "de vechtscènes zijn net zo spectaculair als je zou hopen." Verder vindt Nerd Repository dat de nieuwe versies van Punisher en Elektra veel goed maken. "Seizoen twee gaat sneller vooruit dan het eerste en de introductie van iconische personages als The Punisher en Elektra maken de eerste afleveringen een stuk pittiger. Sprekend over de dame in het rood, fans zullen erg blij zijn met deze zeer trouwe incarnatie van het personage. Yung lijkt zo uit de pagina's van een Frank Miller comic gescheurd te zijn, ziet eruit als het personage, speelt het met zelfvertrouwen, verleiding en gevaarlijke intrige."

Vanaf 18 maart weer te streamen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedereen is dood op posters 'Game of Thrones'
Series / Posters

Iedereen is dood op posters 'Game of Thrones'

Dat sterven is een groot thema dit jaar.

Het is echt een thema in de marketing voor het aankomende zesde seizoen van Game of Thrones: de dood. Ditmaal heeft HBO zestien personageposters en twee overzichtsposters vrijgegeven van de Hall of Faces, met gezichten van zowel de dode als de levende personages uit de serie. We zien onder meer Arya Stark (Maisie Williams), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Jon Snow (Kit Harington), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) en Lady Melissandre (Carice van Houten).

De show is gebaseerd op de populaire boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin, die draait om de epische strijd om macht in een groot en gewelddadig koninkrijk. Dit zesde seizoen zet het verhaal voort en brengt meerdere eerder van elkaar gescheiden personages bij elkaar. Het lijkt erop dat de oorlog om de IJzeren Troon enigszins bekoeld is, en dat er nu grotere worstelingen plaatsvinden.

Die trend werd ingezet met de dood van nog een kandidaat in de strijd om de IJzeren Troon en de grote slag van de White Walkers bij Hardhome. Het was de eerste keer dat er in de serie een grote strijd plaats vond tussen de bovennatuurlijke wezens en mensen. Overigens was dat nog niet in de boeken, waarvan het zesde van een geplande zeven nog uit moet komen, gebeurd.

Dit zesde seizoen zullen veel meer van dat soort verrassingen voorkomen, want de serie heeft de boeken nu op alle vlakken ingehaald. Vanaf 24 april is de serie weer te zien op HBO.



































Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
10 Days in the Valley met Demi Moore
Series / Nieuws

10 Days in the Valley met Demi Moore

Nieuw en meeslepend drama met Moore in de hoofdrol.

Waar is Demi Moore? Het is een vraag die veel fans zich hebben gesteld de voorbije jaren. Verschillende persoonlijke gebeurtenissen hebben er voor gezorgd dat Moore enige tijd niet op het kleine scherm te zien was. Ook de scheiding met Ashton Kutcher zat hier ongetwijfeld voor iets tussen. Nu lijkt Moore echter helemaal terug te zijn in een compleet nieuwe serie genaamd 10 days in the Valley.

10 Days in the Valley komt van de hand van Tassie Cameron die eerder verantwoordelijk was voor Rookie Blue. In 10 Days in the Valley zien we Moore in de huid kruipen van Jane Sadler, een ervaren schrijfster en alleenstaande mama die zich in het middelpunt van een vechtscheiding bevindt. Wanneer haar 5-jarige dochter plots midden in de nacht wordt ontvoerd zet ze alles op het spel om haar terug te vinden, ook haar carrière en haar geheimen.

De laatste keer dat Moore haar optreden maakte in een serie was reeds in 2003. Toen had ze een gastrol in de serie . Kijk jij ook al uit naar deze nieuwe serie met Demi Moore in de hoofdrol?!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Black Sails' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Black Sails' seizoen 2

De show heeft een erg nette uitgave gekregen.

Bedenkers: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg | Cast: Luke Arnold (John Silver), Zach McGowan (Captain Charles Vane), Jessica Parker Kennedy (Max), Louise Barnes (Miranda Barlow), Toby Stephens (Captain Flint) | Jaren: 2014 - heden | TV-release: Starz

Na een acht afleveringen tellend eerste seizoen, besloot zender Starz tot het maken van nog een tweede seizoen van Black Sails. Ditmaal waren er tien afleveringen, waarin de avonturen van Captain Flint, John Silver en de rest van de bemanning van de Walrus verder ging. Het tweede seizoen van de piratenserie is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Seizoen 2 start nadat de bemanning van de Walrus is gestrand en zij een plan moeten bedenken om het kostbare goud van Urca te bemachtigen. Maar een leger Spaanse soldaten laat dit niet zomaar gebeuren. Flint en Silver moeten hun krachten bundelen in een wanhopige poging om te overleven nu hun misdaden tegen hun broeders geen geheim meer zijn. Ondertussen heeft Eleanor Guthrie moeite om haar greep op Nassau te behouden en is er een gewelddadige nieuwe piraat, Ned Low, in het spel gekomen.

Kapitein Charles Vane moet in het heetst van de strijd kiezen tussen het respect van zijn mannen of het leven van Eleanor. Verder weet niemand dat er al een prijs van onschatbare waarde het eiland binnengesmokkeld is die voorgoed het leven verandert. Wat vinden de inwoners van Nassau: zijn ze mannen of zijn ze monsters?

Waar het eerste seizoen gemengde reacties kreeg, zijn mensen over dit tweede seizoen een stuk positiever. Men vindt het vooral een scherpere serie, met betere scripts en beter acteerwerk. Het is nu meer een seire voor het publiek dan het eigenlijk eerst was. Dat valt ook wel te zien in de kijkcijfers, die er iets op vooruit zijn gegaan (hoewel niet veel). Gemiddeld keken er zo'n 0,8 miljoen mensen naar elke aflevering.



Dvd: Black Sails seizoen 2 | Duur: 10 uur | Release: februari 2015 | Video: 1.78:1 (16:9) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3 x Dvd | EAN: 8-712626-091271 | Met dank aan: 20th Century Fox

Ditmaal hebben we een Dvd te pakken van de serie en dus niet de Blu-ray zoals bij het eerste seizoen het geval was. Desondanks ziet het er prima uit allemaal: er is een slipcover met een sfeervolle afbeelding van een skelet dat de piratenvlag probeert te pakken. Verder laat elke schijf weer een andere hoofdpersoon zien.

De serie ziet er prima uit, met genoeg diepte in de shots en er is ook overal iets te zien. Sommige scènes bruisen van het leven en dat is knap. De serie ziet er bijzonder goed uit voor een digitaal opgenomen geheel. Vooral de kleuren springen eruit: de oceaan is ook echt helder blauw en zwart is echt zwart. Detail is er zoals gezegd voldoende, al is het niet zo scherp als wanneer we een Blu-ray hadden gekregen.

Naast de mooie beelden, is er ook een prima audio. Vooral vechtscènes springen eruit, met veel omgevingsgeluiden. Je hoort de geweerschoten, kanonskogels vliegen, schreeuwende gewonden enzovoort. Het dialoog had beter gekund, maar is alsnog helder te horen.

De extra's
Er is ongeveer veertig minuten aan extra's toegevoegd aan de uitgave. Er is bijvoorbeeld een mini-documentaire die ingaat op de afleveringen van het tweede seizoen en wat er allemaal in gebeurd is. Daarnaast zijn er featurettes over de schepen, de details die we in de show te zien krijgen, de training van de cast en is er een mini-docu over de invloed van de geschiedenis op keuzes die de makers gemaakt hadden.



Toekomst
Hier in Nederland moeten we nog het derde seizoen kunnen kopen, maar in de VS was dat al te zien. De serie krijgt gewoon een vierde seizoen, dat vermoedelijk in 2017 te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.