Iedereen is dood op posters 'Game of Thrones'

Iedereen is dood op posters Game of Thrones

Dat sterven is een groot thema dit jaar.

Door onze nieuwsredactie, 25 februari 2016 11:58

Het is echt een thema in de marketing voor het aankomende zesde seizoen van Game of Thrones: de dood. Ditmaal heeft HBO zestien personageposters en twee overzichtsposters vrijgegeven van de Hall of Faces, met gezichten van zowel de dode als de levende personages uit de serie. We zien onder meer Arya Stark (Maisie Williams), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Jon Snow (Kit Harington), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) en Lady Melissandre (Carice van Houten).
De show is gebaseerd op de populaire boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin, die draait om de epische strijd om macht in een groot en gewelddadig koninkrijk. Dit zesde seizoen zet het verhaal voort en brengt meerdere eerder van elkaar gescheiden personages bij elkaar. Het lijkt erop dat de oorlog om de IJzeren Troon enigszins bekoeld is, en dat er nu grotere worstelingen plaatsvinden.

Die trend werd ingezet met de dood van nog een kandidaat in de strijd om de IJzeren Troon en de grote slag van de White Walkers bij Hardhome. Het was de eerste keer dat er in de serie een grote strijd plaats vond tussen de bovennatuurlijke wezens en mensen. Overigens was dat nog niet in de boeken, waarvan het zesde van een geplande zeven nog uit moet komen, gebeurd.

Dit zesde seizoen zullen veel meer van dat soort verrassingen voorkomen, want de serie heeft de boeken nu op alle vlakken ingehaald. Vanaf 24 april is de serie weer te zien op HBO.
Lees meer over: Game of thrones, hbo, posters, hall of faces, Maisie Williams, emilia Clarke, kit harington, peter Dinklage, jack Gleeson, carice van houten

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws