NBC plant miniserie 'Rosemary's Baby'

NBC plant miniserie 'Rosemary's Baby'

In 1968 werd Ira Levins gelijknamige boek al verfilmd door Roman Polanski.

Zilko Tarici, 18-12-2013 19:38

Na tv-series gebaseerd op Hannibal Lecter en Dracula, heeft NBC nu haar zinnen gezet op een andere horrorklassieker, namelijk Rosemary's Baby. Het boek van Ira Levin, dat eerder al zeer befaamd werd verfilmd door Roman Polanski in 1968, zal nu worden verfilmd als een vier uur durende miniserie. Agnieszka Holland (The Wire) zal de regie voor haar rekening
nemen.

Net als het originele boek en Polanski's verfilming, gaat NBC's Rosemary's Baby over een koppel dat een appartement huurt in een gebouw met een nogal lugubere geschiedenis. Als de vrouw zwanger wordt, begint ze te vermoeden dat haar echtgenoot en haar buren andere bedoelingen hebben met haar kind. De miniserie van NBC speelt zich in tegenstelling tot de andere versies niet af in New York City, maar in Parijs.

Scott Abbott (Introducing Dorothy Dandridge) en James Wong (American Horror Story) zullen het script schrijven van Rosemary's Baby. De opnames gaan volgende maand van start in Parijs, dus castingnieuws zal niet lang op zich laten wachten.

Bron: Slashfilm.com

Lees meer over: rosemarys baby, hannibal, carrie, roman polanski, mia farrow

Informatie over de serie: Rosemary's Baby

Populair nieuws