Geena Davis speelt hoofdrol in tv-versie 'The Exorcist'

Geena Davis gecast in 'The Exorcist'

Afgelopen week werden Ben Daniels en Alfonso Herrera nog gecast voor rollen in de serie.

Zilko Tarici, 8 maart 2016 14:47

Geena Davis (The Long Kiss Goodnight, Thelma & Louise, The Fly) is gecast naast Alfonso Herrera (Sense8) en Ben Daniels (House of Cards) in de pilot-aflevering van Fox-dramaserie The Exorcist. Zoals de titel al doet vermoeden is de (mini?)serie gebaseerd op het iconische boek van William Peter Blatty uit 1971 en de beruchte verfilming van William Friedkin uit 1973. Davis zal de rol spelen van Angela Rance, een trotse vrouw die ondanks dat ze zwaar depressief is er alles aan doet om positief te blijven, ondanks dat haar gezin wordt geteisterd door een demon.
Jeremy Slater (Fantastic Four) schrijft momenteel het scenario van de serie. Het betreft een psychologische thriller met twee mannelijke hoofdpersonages: de warme en onzelfzuchtige Father Tomas Ortega (Herrera) en de intense Father Marcus Lang (Daniels). Samen nemen zij de zaak van een familie die geteisterd wordt door demonen voor hun rekening.

Slater, James Robinson, David Robinson en Barbara Wall zullen The Exorcist produceren voor 20th Century Fox TV en Morgan Creek Productions.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: the exorcist, william friedkin, william peter blatty, alfonso herrera, ben daniels, geena davis

Populair nieuws