search

Ons nieuws van dinsdag 8 maart 2016

Volledige trailer zesde seizoen 'Game of Thrones'!
Series / Trailer

Volledige trailer zesde seizoen 'Game of Thrones'!

"I Choose Violence."



Na de eerdere teaser trailer zie je hierboven de volledige (Red Band) trailer voor het zesde seizoen van de HBO-serie Game of Thrones. Na heel wat vage teasende posters en video's krijgen we nu in één keer alles: draken, ijsmonsters, gevechten, sex en veel geweld!

De beelden starten met een shot van het personage Jon Snow (Kit Harington) die in het slot van het vijfde seizoen aan zijn einde kwam. Vervolgens komen in een razend tempo heel wat beelden voorbij, zeker in het tweede deel van de trailer. In het begin hoor je het nummer 'Wicked Game', gezongen door de Iers singer-songwriter James Vincent McMorrow.

Het nieuwe seizoen is voor het eerst niet gebaseerd op een boek van George R.R. Martin. Het plan was om het zesde boek 'The Winds of Winter' te hanteren, maar dit deel is nog steeds niet verschenen. De gebeurtenissen in het zesde seizoen zijn dus voor alle fans compleet nieuw.

Vanaf 24 april start HBO met het uitzenden van de tien afleveringen van het nieuwe Game of Thrones-seizoen. De eerste aflevering is geregisseerd door Jeremy Podeswa, verantwoordelijk voor de afleveringen 'Kill the Boy' en 'Unbowed, Unbent, Unbroken' uit het vijfde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Spin-off voor 'Punisher' meest gewild
Series / Poll

Uitslag poll: Spin-off voor 'Punisher' meest gewild

Het personage van Jon Bernthal is veruit jullie favoriet.

Er waren de laatste weken veel geruchten rond een mogelijke spin-off voor Daredevil-personage The Punisher (Jon Bernthal) Hij maakt zijn debuut in de Marvel/Netflix-serie later dit jaar en zou fantastisch ontvangen zijn door de studiobonzen. Naar aanleiding van die geruchten organiseerden we een poll, waarin we jullie vroegen wie volgens jullie een spin-off verdiende. Daarbij konden jullie kiezen uit Night Nurse, Stick, Elektra, Hellcat en uiteraard de Punisher zelf.

Laatstgenoemde won met een overweldigende meerderheid van de stemmen. 63% van jullie koos voor hem, tegenover bijvoorbeeld 14% voor Hellcat en 13% voor Elektra. Toch zal er voorlopig geen spin-off komen. Jeph Loeb van Marvel Television vertelde: "Het is natuurlijk wel onze hoop dat elk van onze personages omarmd wordt en dat mensen er meer van willen zien." Maar: "het is iets waar mensen over speculeren, niet iets dat echt te gebeuren staat."

Toch zou het kunnen dat men er oor naar heeft, als de ontvangst maar positief genoeg is. Van Daredevil en ook Jessica Jones werd immers al niet verwacht dat ze een tweede seizoen zouden krijgen en dat is nu ook definitief het geval. Op 18 maart is het tweede seizoen van Daredevil te streamen, met een rol voor de Punisher.

Welke Marvel/Netflix-held verdient een spin-off?
Punisher 63%
Hellcat 14%
Elektra 13%
Stick 5%
Night Nurse 4%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geena Davis speelt hoofdrol in tv-versie 'The Exorcist'
Series / Nieuws

Geena Davis speelt hoofdrol in tv-versie 'The Exorcist'

Afgelopen week werden Ben Daniels en Alfonso Herrera nog gecast voor rollen in de serie.

Geena Davis (The Long Kiss Goodnight, Thelma & Louise, The Fly) is gecast naast Alfonso Herrera (Sense8) en Ben Daniels (House of Cards) in de pilot-aflevering van Fox-dramaserie The Exorcist. Zoals de titel al doet vermoeden is de (mini?)serie gebaseerd op het iconische boek van William Peter Blatty uit 1971 en de beruchte verfilming van William Friedkin uit 1973. Davis zal de rol spelen van Angela Rance, een trotse vrouw die ondanks dat ze zwaar depressief is er alles aan doet om positief te blijven, ondanks dat haar gezin wordt geteisterd door een demon.

Jeremy Slater (Fantastic Four) schrijft momenteel het scenario van de serie. Het betreft een psychologische thriller met twee mannelijke hoofdpersonages: de warme en onzelfzuchtige Father Tomas Ortega (Herrera) en de intense Father Marcus Lang (Daniels). Samen nemen zij de zaak van een familie die geteisterd wordt door demonen voor hun rekening.

Slater, James Robinson, David Robinson en Barbara Wall zullen The Exorcist produceren voor 20th Century Fox TV en Morgan Creek Productions.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peter Capaldi mogelijk tot s11 in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Peter Capaldi mogelijk tot s11 in 'Doctor Who'

Hij is in elk geval gevraagd, maar heeft nog geen definitieve beslissing genomen.

Het grootste deel van 2016 blijft het stil rond BBC-serie Doctor Who. Er komt enkel een Christmas Special, en in 2017 volgt een nieuwe companion en zal Steven Moffat vertrekken als showrunner. Vlak voor al die aankondigingen was er al het bericht dat Peter Capaldi mogelijk zou stoppen als Doctor. In een interview met de RadioTimes vertelde hij gevraagd te zijn in elk geval tot na het vertrek van Capaldi te blijven.

"Ik ben gevraagd om te blijven, maar het duurt nog wel even voordat ik die beslissing moet nemen," vertelde Capaldi. "Steven is geweldig geweest en ik hou ervan om met hem te werken. Chris [Chibnall, nieuwe showrunner] is fantastisch en ik denk dat hij enorm getalenteerd is. Ik weet niet waar de serie dan heen gaat. Ik heb geen idee. Ik moet nog een keuze maken en dat heb ik nog niet gedaan. Maar zoals Steven je zal vertellen, is het erg moeilijk om gedag te zeggen."

In de lente van 2017 maakt Chibnall zijn debuut als showrunner, met het elfde seizoen van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op nieuwe 'DuckTales'
Series / Nieuws

Eerste blik op nieuwe 'DuckTales'

Dagobert en z'n neefjes keren terug!

Vorig jaar kondigde Disney aan dat er een vernieuwde versie van Emmy-award winnende animatieserie DuckTales zou komen. Nu is er een eerste afbeelding vrijgegeven van de serie, die je hierboven kan bekijken. De show moet wereldwijd te zien zijn op Disney XD en is in de loop van 2017 te zien.

Centraal staan wederom de avonturen van Dagobert Duck en zijn neefjes, Kwik, Kwek en Kwak. Daarnaast is er hun oom, de immer optimistische maar temperamentvolle Donald Duck. Volgens Disney keren alle bekende personages van de oorspronkelijke reeks terug voor dit animatieavontuur. Disney XDs Senior Vice President Programming & General manager Marc Buhaj vertelde het volgende:

"DuckTales heeft een speciale plek in de TV-animatiegeschiedenis van Disney. Het haalde inspiratie uit de stripboeken van Disneys legende Carl Barks en vestigde een hoge standaard via zijn verhalen en artistieke showmanschap voor geanimeerd entertainment voor volwassenen en kinderen. Onze nieuwe serie brengt dezelfde energie en avontuurlijke geest naar een nieuwe generatie."

De oorspronkelijke cartoon liep tussen 1987 en 1990 en er warden honderd afleveringen gemaakt. In 1990 was ook een film te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.