Serie op Blu-Ray: Trapped

Serie op Blu-Ray: Trapped

De IJslandse hit-serie van Everest-regisseur Baltasar Kormákur.

Bram de Groot, 2 mei 2016 om 20:51

Bedenker: Baltasar Kormákur | Cast: Ólafur Darri Ólafsson (Andri Olafsson), Ilmur Kristjánsdóttir (Hinrika), Ingvar Eggert Sigurðsson (Ásgeir), Nína Dögg Filippusdóttir (Agnes Eiríksdóttir), Þorsteinn Gunnarsson (Eiríkur Davidsson), Hanna María Karlsdóttir (Þórhildur), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: RÚV
Dat zelfs in IJsland goede series worden gemaakt, bewijst Ófærð, buiten IJsland vooral bekend onder de titel Trapped. De man verantwoordelijk voor het succes is Baltasar Kormákur, de bekendere Hollywood-regisseur van films als 2 Guns en Everest. De filmmaker kreeg maar liefst €6,5 miljoen om de serie te maken.

De duurste IJslandse serie ooit werd een groot succes. De eerste beelden werden uitgezonden tijdens Toronto International Film Festival in 2015 en later dat jaar verscheen de serie op de IJslandse serie RÚV. Vervolgens werd Trapped verkocht aan vele buitenlandse partijen, zoals de BBC en The Weinstein Company. Onlangs verscheen de serie op Blu-ray.

Synopsis
Kort nadat een ferry de haven van het IJslandse dorpje Seydisfjördur binnenvaart, spoelt een verminkt lijk aan. Politie-inspecteur Andri vermoedt dat de dader aan boord is en probeert halsstarrig alle passagiers aan boord te houden. Wanneer diezelfde dag een hevige sneeuwstorm aan land komt, is de situatie niet langer houdbaar. Niemand kan het dorp nog in of uit – ook de moordenaar niet. Alle inwoners worden opeens verdachten, maar ze zijn ook allen in gevaar.


Serie: Trapped - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 10 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080i 16 x 9 | Geluid: IJslands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 5407003480146 | Release: april 2016 | Met dank aan: Lumière Crime Series

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Trapped zitten vastgeklikt in een dikke Blu-ray keepkase. In de hoes staat geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. Alleen op de discs is na te gaan welke episodes op welke schijf staan.

De kwaliteit van het beeld is prachtig. De kleuren zijn zeer vol en levendig, maar behouden de natuurlijke kracht. Ook de donkere beelden zijn netjes met een mooie zwartweergave en een goed behoud van details. Ruis is niet of amper aanwezig en hiermee is het beeld echt voortreffelijk. Het geluid komt via een DTS-HD track die zich vooral focust op dialoog, al zijn er ook (subtiele) geluidseffecten waarneembaar en er is muzikale ondersteuning van Golden Globe-winnaar Jóhann Jóhannsson. Mooie Blu-ray uitgave op dit punt.

Bonusmateriaal
Er is opnieuw geen bonusmateriaal terug te vinden op deze Lumière Crime Series-uitgave. Wel is er een trailer te bekijken van andere Crime Series. Via het hoofdmenu's wordt duidelijk dat op de eerste schijf vier afleveringen staan. De overige zes afleveringen staan evenredig verdeeld over de tweede en derde disc.

Tweede seizoen nog niet (officieel) bevestigd
Ondanks dat op de hoes Seizoen 1 staat vermeld, lijkt het er niet op dat een tweede seizoen al in de maak is. Het is zelfs nog onduidelijk of deze er ook gaat komen. Hoofdrolspeler Ólafur Darri Ólafsson liet al wel doorschemeren dat hij er zin in heeft. Gezien het (huidige) succes zal er vast over gesproken worden.

Lees meer over: blu ray, review, recensie, trapped, Baltasar Kormakur, 2014, ijsland, olafur Darri olafsson

Populair nieuws