Matthew Goode speelt hoofdrol in scifi-serie 'Roadside Picnic'

Matthew Goode in 'Roadside Picnic'

Het gelijknamige Russische boek werd eerder verfilmd door Andrei Tarkovsky als scifi-klassieker Stalker.

Zilko Tarici, 28 juni 2016 14:35

Matthew Goode (Watchmen, Stoker) zal volgens Deadline de hoofdrol spelen in de WGN America-serie Roadside Picnic, gebaseerd op het gelijknamige Russische boek uit 1971 van Arkady en Boris Strugatsky. Het boek werd in 1979 al eens verfilmd door Andrei Tarkovsky als scifi-klassieker Stalker. De plot van het boek wordt als volgt omschreven:
Red Schuhary is een stalker, een jonge rebel die zich, ondanks alle gevaren, geroepen voelt om de gevaarlijke Zone illegaal te betreden om mysterieuze artefacten op te sporen die zijn achtergelaten door buitenaardse bezoekers. Tijdens de eerstvolgende tocht van Red en zijn vriend Kirill naar de Zone gaat er echter iets goed mis.

Het script van Roadside Picnic werd geschreven door Jack Paglen (Transcendence) en zal geproduceerd worden door Sony Pictures TV en Tribune Studios. Alan Taylor (Game of Thrones, Terminator Genisys) zal de regie van de pilot-aflevering voor zijn rekening nemen. Taylor en Paglen zullen daarnaast samen met Vivian Cannon en Neal Moritz van Original Film dienst doen als uitvoerend producenten.Bron: WGN America

Lees meer over: Roadside Picnic, Matthew Goode, Stalker, Andrei Tarkovsky, WGN America

Populair nieuws