'Halo'-serie nog in leven

'Halo'-serie nog in leven

Microsoft werkt nog altijd aan een serie rond de populaire spellenreeks.

Jim Pedd, 8 augustus 2016 om 08:00

Een jaar of drie geleden maakte Microsoft bekend te kijken naar de mogelijkheid om zelf televisieseries te gaan maken. Het wilde daarbij het voorbeeld van Sony volgen, dat voor de PlayStation een Powers-serie maakte. Een belangrijk project waar Microsoft vervolgens aan werkte, was een film rond Halo.
Er zijn nu vijf delen verschenen in de spellenreeks en er is lange tijd door onder meer Peter Jackson en Neill Blomkamp gewerkt aan een verfilming. Dat mocht niet lukken, dus is de hoop van fans gevestigd op een serie. Die fans kunnen we enigszins geruststellen. Op Twitter onthulde Phil Spencer, hoofd van Xbox, op de vraag van een fan naar de status van de serie.

”Hoe staat het ervoor met de Halo TV-serie, Phil? Is ’t dood?” vroeg fan Ryan McCaffrey. Daarop antwoorde Spencer met een simpel: ”Levend.” Natuurlijk is het een kleine update, maar het laat wel zien dat er achter de schermen nog aan gewerkt wordt. Mogelijk zal Microsoft de serie bij een grote tv-zender laten maken, maar dat is verre van zeker.

De games volgen een reeks intergalactische oorlogen tussen mensen en een groep buitenaardse wezens. De speler is Master Chief, een van de supersoldaten die de oorlog moeten stoppen.

Bron: Twitter

Lees meer over: Halo, Microsoft, TVserie, Serie, Televisieserie, Phil Spencer

Populair nieuws