Geoffrey Rush als Albert Einstein in miniserie 'Genius'

Geoffrey Rush als Einstein in 'Genius'

Ron Howard zal de eerste aflevering regisseren.

Zilko Tarici, 16 augustus 2016 14:36

Oscar-, Golden Globe-, Emmy- en Tony-winnaar Geoffrey Rush (The King's Speech, Pirates of the Caribbean, Shine) zal te zien zijn in de nieuwe anthology-serie Genius van National Geographic Channel. De serie is een productie van Fox 21 Television Studios, Imagine Television, OddLot Entertainment en EUE/Sokolow. Rush zal de rol spelen van niemand minder dan Albert Einstein in de eerste dramaserie van het netwerk. Het verhaal van de miniserie is gebaseerd op Walter Isaacsons bejubelde biografie van de gevierde wetenschapper. De eerste aflevering zal geregisseerd worden door Ron Howard, wat tegelijkertijd de eerste keer betreft dat de bekende filmregisseur een tv-serie regisseert. De opnames van Genius beginnen volgende maand in Praag. De serie zal in 2017 worden uitgezonden door National Geographic Channel in 171 landen en 45 talen.
Naast Rush is er in de serie ook een rol weggelegd voor Johnny Flynn (Clouds of Sils Maria, Song One), die de jongere versie van Einstein zal spelen, in de jaren voordat hij een internationale beroemdheid werd. In de tien afleveringen van Genius zien we hoe een vindingrijke, rebellerende patentmedewerker de mysteries van het atoom en het universum ontrafelde. Ook zien we hoe Einstein was in zijn persoonlijke leven.

Genius wordt geproduceerd door Brian Grazer, Ron Howard, Francie Calfo, Anna Culp, Gigi Pritzker, Rachel Shane, Melissa Rucker, Sam Sokolow en Jeff Cooney. Ken Biller zal dienst doen als showrunner van de serie.


Bron: National Geographic Channel

Lees meer over: Genius, Geoffrey Rush, Brian Grazer, Johnny Flynn, Walter Isaacson

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws