John Logan ingehuurd als showrunner 'The Nix' met Meryl Streep

De bedenker van Penny Dreadful maakt de serie samen met J.J. Abrams.

Zilko Tarici, 3 november 2016 12:29

John Logan, bedenker van Penny Dreadful en scenarist van Bond-film Skyfall, zal dienst doen als showrunner van dramaserie The Nix voor Warner Bros. Television. Drievoudig Oscar-winnaar Meryl Streep zal de hoofdrol spelen.
The Nix gaat over hoogleraar en schrijver Samuel Andresen-Anderson, die zijn moeder Faye sinds zijn jeugd niet meer heeft gezien. Faye duikt echter opeens op en wordt beschuldigd van een absurde misdaad die het land verdeeld. Om haar te redden van de ondergang moet Samuel reizen van het Mid-Westen van de Verenigde Staten naar New York City via de rellen in Chicago van 1968. Tijdens deze reis ontdekt hij onthutsende dingen over de moeder die hij nooit echt heeft gekend. Deze geheimen leiden uiteindelijk naar Noorwegen en de thuisplaats van de mysterieuze Nix.

J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens, Star Trek) produceert de serie, die gebaseerd is op het boek van Nathan Hill uit 2016. Abrams en Hill zullen samen fungeren als uitvoerend producent van de miniserie. Het is nog onbekend welk netwerk The Nix zal uitzenden.


Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: The Nix, Meryl Streep, Penny Dreadful, JJ Abrams, John Logan

Populair nieuws