search
Netflix wil dubbel zoveel originele content in 2017
Series / Nieuws

Netflix wil dubbel zoveel originele content in 2017

Men gaat 6 miljard dollar hieraan uitgeven.

In 2016 vergrootte Netflix het aantal originele series al van 16 naar 30. Maar voor 2017 heeft CEO Ted Sarandos nog een veel groter plan. Het bedrijf wil nog eens dubbel zoveel nieuwe series maken. De bedoeling is dat er ook veel meer films gemaakt worden, en dat het bedrijf in totaal op 1.000 uur van content komt in dat jaar.


Deel van het grotere aanbod worden zogenaamde "unscripted series", waaronder wereldwijde competities. Daar bevindt zich onder meer het door Sylvester Stallone geproduceerde Ultimate Beastmaster.

Netflix geeft in 2017 zo'n 6 miljard dollar uit aan nieuwe content, meer dan vorig jaar toen er 5 miljard dollar aan uitgegeven werd. Het doel blijft hetzelfde: vijftig procent van de content die gebruikers tot hun beschikking hebben op Netflix moet van eigen makelij zijn. Vorig jaar al liet Sarandos weten dat het moeilijker werd om de rechten op series te kopen van televisiezenders. Dat komt onder meer omdat Netflix bovenal wereldwijde rechten wil hebben, maar ook omdat het nu met steeds meer eigen series direct de concurrentie met die zenders aangaat.

In 2017 debuteren onder meer series als A Series of Unfortunate Events, Frontier, Iron Fist,Mindhunter, The Defenders en nog veel meer.

Aanbevolen artikelen