search

Ons nieuws van donderdag 8 december 2016

De Good Girls Revolt soap duurt verder
Series / Nieuws

De Good Girls Revolt soap duurt verder

Waren de kijkcijfers dan toch niet zo goed als men liet uitschijnen?

De voorbije dagen viel er haast dagelijks wat nieuws te lezen over de door Amazon gecancelde serie 'Good Girls Revolt' en het ziet er naar uit dat de soap nog wel even verder zal blijven duren. Ondertussen vliegen de verwijten in het rond, onder meer van de maker van de reeks Dana Calvo.

Volgens Calvo valt het Roy Price (hoofd van Amazon Studios) te verwijten dat hij geen enkele interesse toonde in de reeks.

"Niet alleen heeft Price de première van de serie niet bijgewoond, iets wat wel degelijk de gewoonte is, bovendien werden er ook nooit notities van hem aangetroffen met verbeterpunten voor bepaalde episodes. Toen er een vergadering werd belegd om een mogelijk tweede seizoen te bespreken verzocht hij ons om de cast bij hun echte namen te noemen omdat hij deze van de personages niet kende. Op deze manier was Good Girls Revolt gedoemd om naar de slachtbank te worden geleid".

Extra opvallend wordt het echter pas wanneer we de eerste verklaring van Amazon er bij gaan nemen. Daarin staat immers het volgende te lezen;

"We hadden erg hoge verwachtingen voor Good Girls Revolt en het respect voor de makers, de cast en Sony is bijzonder groot, maar de cijfers die de wereld worden ingestuurd zijn niet correct. De serie heeft de vooropgestelde verwachtingen dan ook niet waar kunnen maken".

Hoe het ook zij, Sony Pictures Television is absoluut niet van plan om het zomaar op te geven. Gisteren raakte al bekend dat ze met verschillende, geïnteresseerde partijen rond de tafel zal gaan zitten. Sony heeft nog tot 31 december om een overnemer te vinden voor de reeks, want dan komen de opties van de cast te vervallen.

Wordt dus ongetwijfeld (opnieuw) vervolgd!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'Inhumans' vindt showrunner
Series / Nieuws

Marvels 'Inhumans' vindt showrunner

Scott Buck mag de serie maken.

Marvel-serie Inhumans heeft een showrunner gevonden. Scott Buck, die ook al werkt aan Marvel/Netflix-serie Iron Fist, zal het productieproces van de IMAX-serie gaan bewaken. Dit meldt vakblad The Hollywood Reporter.

Het is de bedoeling dat Buck beide series gaat maken. Inhumans dient dan ook vooral als "uitbreiding van Marvels relatie met Buck". Hij mag nu dus niet alleen een serie gaan maken voor Netflix, maar ook voor televisiezender ABC. Over Inhumans is nog maar weinig bekend, behalve dat het een interessante serie wordt.

Het idee is om de eerste twee uur van de show een IMAX-serie te maken, waarna er nog eens zes afleveringen gemaakt worden voor de zender ABC. Er zijn nog geen acteurs gevonden en Marvel heeft ook nog niet bekend gemaakt wat de relatie van Inhumans met de andere films en series in de franchise wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peter Vaughan is overleden
Series / Nieuws

Peter Vaughan is overleden

De acteur schitterde onder meer in Game of Thrones.

Ondanks dat zijn wacht in Game of Thrones al tot een einde was gekomen, zullen fans van de HBO-serie zich vast wel het personage Maester Aemon kunnen herinneren. De acteur achter het personage, Peter Vaughan, is gisteren op 93-jarige leeftijd overleden.

Dit meldt de BBC na een bericht van Vaughans agent, Sally Long-Innes. Zij meldde dat "Peter Vaughan rond 10.30 deze ochtend is overleden. Hij overleed in vrede, omringd door zijn familie."

De acteur werd geboren in 1923 en werd bekend in de jaren zestig, toen hij speelde in allerhande televisieseries en in meerdere films te zien was. De jongere kijkers kennen hem vermoedelijk vooral van de HBO-serie Game of Thrones, waar oudgedienden hem wellicht kennen van onder meer Porridge en Citizen Smith.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wil dubbel zoveel originele content in 2017
Series / Nieuws

Netflix wil dubbel zoveel originele content in 2017

Men gaat 6 miljard dollar hieraan uitgeven.

In 2016 vergrootte Netflix het aantal originele series al van 16 naar 30. Maar voor 2017 heeft CEO Ted Sarandos nog een veel groter plan. Het bedrijf wil nog eens dubbel zoveel nieuwe series maken. De bedoeling is dat er ook veel meer films gemaakt worden, en dat het bedrijf in totaal op 1.000 uur van content komt in dat jaar.

Deel van het grotere aanbod worden zogenaamde "unscripted series", waaronder wereldwijde competities. Daar bevindt zich onder meer het door Sylvester Stallone geproduceerde Ultimate Beastmaster.

Netflix geeft in 2017 zo'n 6 miljard dollar uit aan nieuwe content, meer dan vorig jaar toen er 5 miljard dollar aan uitgegeven werd. Het doel blijft hetzelfde: vijftig procent van de content die gebruikers tot hun beschikking hebben op Netflix moet van eigen makelij zijn. Vorig jaar al liet Sarandos weten dat het moeilijker werd om de rechten op series te kopen van televisiezenders. Dat komt onder meer omdat Netflix bovenal wereldwijde rechten wil hebben, maar ook omdat het nu met steeds meer eigen series direct de concurrentie met die zenders aangaat.

In 2017 debuteren onder meer series als A Series of Unfortunate Events, Frontier, Iron Fist,Mindhunter, The Defenders en nog veel meer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.